Kryefjala Logo

Mënyra se si fëmijët tuaj ju trajtojnë kur nuk kanë më nevojë për ju është një reflektim i mënyrës se si i keni bërë të ndihen duke u rritur

25 Shkurt, 2024 | 11:34 am

Një nënë dhe krijuese e përmbajtjes prindërore e quajtur Erin O’Regan ndau një argument në Instagram që më pas u shpërnda në TikTok. Në Reel, O’Regan vuri në dukje një pilulë të vështirë prindërore për t’u gëlltitur, dhe kishte të bënte me mënyrën se si fëmijët tuaj të rritur ju trajtojnë pasi janë jashtë shtëpisë dhe nuk kanë më nevojë për ju për nevojat themelore, si ushqimi dhe strehimi.

“Si si fëmijët tuaj ju trajtojnë kur nuk kanë më nevojë për ushqim dhe strehim është një pasqyrim i drejtpërdrejtë i mënyrës se si i keni bërë të ndihen kur ata kishin nevojë për ju për të mbijetuar,” shkroi O’Regan. Ajo shpjegoi se ndërsa nuanca ekziston në disa raste dhe situata individuale, shumica e fëmijëve të rritur nuk kanë dëshirë të ndërpresin kontaktet me prindërit e tyre dhe përpiqen shumë për të pasur një marrëdhënie me ta.

“Ne jemi të prirur biologjikisht ta dëshirojmë atë. Dhe nëse ndiejmë se nuk mund ta kemi më, atëherë është sepse nuk na la zgjidhje,” këmbënguli ajo. “Dhe për prindërit tani, ne jemi në të për një kohë të gjatë. Kur fëmijët tanë nuk kanë më nevojë për ne, ata do të na trajtojnë si i kemi bërë të ndihen; le t’i bëjmë ata të ndihen sikur dielli lind dhe perëndon me ta. ”

Një nënë shpjegoi se është përgjegjësi e prindit të rregullojë gabimet që kanë bërë gjatë rritjes së fëmijës së tyre.

Në një video të TikTok, një nënë dhe krijuese e përmbajtjes, Crystal Allon, zbuloi se ajo rezonoi thellë me thënien e O’Regan dhe tha se marrëdhënia që ajo ka me nënën e saj është një pasqyrim i drejtpërdrejtë i mënyrës sesi ajo u trajtua gjatë fëmijërisë së saj kur ajo kishte nevojë. më së shumti nëna e saj.

Tani, si vetë prind, ajo e kupton se sa e vështirë mund të jetë për prindërit që ta kuptojnë këtë. “Si si më trajtojnë fëmijët e mi tani është një pasqyrim i drejtpërdrejtë i mënyrës se si i trajtoja ata kur ata ishin më të vegjël dhe kishin nevojë për mua. Është shumë e vështirë për prindërit të pajtohen me këtë. Mendoj se shumë prindër thonë “Kjo nuk është e vërtetë”. këtu vjen shkëputja”.

Nuk është kurrë përgjegjësi e një fëmije t’u tregojë prindërve se ku kanë gabuar dhe nuk është përgjegjësi e një fëmije të rritur të ndreqë një marrëdhënie të prishur që është kultivuar nga njëri ose të dy prindërit e tyre.

Të ngjashme