Kryefjala Logo

Mënyra se si fëmijët e divorcit dinë të duan shumë ndryshe

10 Nëntor, 2023 | 12:28 pm

Pra, ju jeni i dashuruar me një fëmijë të divorcuar, apo jo? Ka pak gjëra që ndoshta duhet të dini në mënyrë që të përgatiteni.

•Ne jemi “eh” në të gjithë çështjen e martesës.

Ne vërtet duam të besojmë në institucionin e martesës, por ne tentojmë të bëjmë të njëjtin gabim që bënë prindërit tanë, që do të thotë se mund ta shtyjmë atë më gjatë ose të kemi më shumë hezitime rreth tij në përgjithësi.

•Ne e vlerësojmë vërtet stabilitetin.

Për shkak se shumica prej nesh u rritën duke u zhvendosur në dy shtëpi çdo javë të dytë ose duke kaluar fundjavat në shtëpinë e prindit tjetër, është e rëndësishme për ne që të kemi një – po e përsëris një – hapësirë ​​të sigurt me të gjitha gjërat tona nën një çati.

Thënë kjo, në rastin kur duhet të nisemi për një largim të minutës së fundit, ne jemi kaq të përgatitur sepse në thelb: kjo ishte fëmijëria jonë.

•Mund të jemi tepër të lidhur me gjërat tona.

Përsëri, meqenëse shumica prej nesh u rritën duke jetuar në dy shtëpi të ndryshme dhe duke mbushur çantat për t’i çuar te mami ose babi, ne jemi bërë tepër të lidhur me gjërat tona, sepse gjërat tona me vete përfaqësojnë shtëpinë, jo domosdoshmërisht çatinë mbi kokë.

•Ne kemi një prind “të preferuar”.

Ne i duam të dy njësoj, sigurisht, por po, na pëlqen njëra më shumë se tjetra, dhe jo, ndoshta nuk do t’jua tregojmë derisa të na njihni vërtet mirë (edhe pse, në disa raste, është e qartë.)

•Ne mund të jemi ose super-monogamë ose tradhëtarë.

Sidomos nëse divorci i prindërve tanë është shkaktuar nga tradhëtia.

Nëse ky është shembulli që u dha, ne ose bëjmë gjithçka për t’u siguruar që nuk do të shkaktojmë të njëjtën lëndim duke qenë partneri më i përkushtuar në historinë e angazhimit ose e pranojmë atë si status dhe ndjekim tradhëtinë jofunksional të prindërve tanë. Shpresoj për të parën!

•Ne jemi super të lidhur me vëllezërit tanë.

Sepse ata janë të vetmit që me të vërtetë, me të vërtetë e kuptojnë se çfarë kaloi njëri-tjetri nëpër gjithë dhimbjen dhe lëndimin dhe situatën jo ideale të jetesës. Për shkak të kësaj, ne jemi të ngushtë si dreqin dhe gjithmonë pranë njëri-tjetrit.

•Ju keni dy grupe prindërish për t’u bërë përshtypje.

(Dhe na vjen shumë keq për këtë).

Të ngjashme