Kryefjala Logo

Mënyra që ndryshojnë jetën për të mos qenë i burgosuri i mendjes sua

20 Dhjetor, 2023 | 9:24 am

Rivendosni mënyrën se si mendoni për veten tuaj me këto mënyra:

Nëse keni këto ide në kokë,jeni i burgosuri i trurit tuaj:

•Të gjithë më gjykojnë.

•Unë nuk mund t’i besoj askujt.

•C’fare ka qe nuk shkon me mua?

•Unë kurrë nuk do ta gjej shpirtin tim binjak.

•Të gjithë burrat e mirë janë homoseksualë ose të martuar.

•I urrej takimet në internet.

•Duhet të humbas 20 kilogramë përpara se të dal.

•Është shumë vonë për mua.

Si ta ndihmoni veten?

1-Pranoni se mendimet tuaja janë pjesë e problemit

Shkruani përshkrimin tuaj të beqarisë dhe si ndiheni për të. Përsërite me vete, deri më tani, nuk e kam kuptuar se mendimi im për statusin tim beqar më ka lënduar.

2-Përkushtohuni të zotëroni mendimet tuaja

Shkruani përshkrimin tuaj të beqarisë. Unë marr 100 për qind pronësi të secilit prej këtyre mendimeve. Mund të duket e thjeshtë të bësh këtë pjesë të ushtrimit. Kjo është e qëllimshme. Përsëritja e kësaj deklarate të thjeshtë përkushtimi do të fillojë ta kthejë energjinë tuaj emocionale drejt zgjidhjes.

3-Mësoni veten të mendoni mendime të reja

Tani që jeni të përkushtuar ndaj një mënyre të re të menduari, jini të butë me veten ndërsa filloni të ndryshoni gjuhën tuaj nga ajo e disfatës dhe e zhgënjimit në fjalë shprese dhe zgjidhjeje. Këtu janë disa shembuj të kthesës për ju:

•Edhe pse ndihem i gjykuar, kjo nuk do të thotë se njerëzit po më gjykojnë.

•Edhe pse ndihem sikur nuk mund t’i besoj askujt, nuk e di që kjo është e vërtetë me siguri.

•Edhe pse ndihem sikur diçka nuk shkon me mua, unë zgjedh të pranoj veten pa marrë parasysh çfarë.

•Edhe pse nuk e kam gjetur ende shpirtin tim binjak, zgjedh të mos dorëzohem.

•Edhe pse e di që nuk ka burra të mirë në dispozicion, e vërteta është se thjesht nuk e kam takuar ende personin e duhur.

•Edhe pse takimi në internet është i vështirë dhe nuk më pëlqen, më duhet të pranoj se funksionon për disa njerëz, jo për mua.

•Edhe pse dua të humb peshë para se të takohem, mund të dal dhe të bëj ndonjë punë vullnetare ose të bashkohem në një palestër dhe të jem miqësor me njerëzit që takoj.

•Edhe pse një pjesë e imja beson se është tepër vonë, ka një pjesë tjetër e imja që nuk dorëzohet.

Të ngjashme