Kryefjala Logo

Mënyra për të ndihmuar butësisht dhe me dhembshuri një mik të trishtuar që po kalon një ndarje

17 Shtator, 2022 | 12:43 pm

Të shikosh një mik që vuan dhe është në depresion pas ndarjes është një nga gjërat më të këqija për të parë.
Ju e dini sa shumë dhemb dhe zemra juaj thyhet për ta.

Por, të ndihmosh një mik që të kalojë një ndarje nuk është gjithmonë e lehtë.
Rruga drejt rikuperimit të ndarjes mund të jetë një fushë e minuar emocionale dhe ju dëshironi t’i ndihmoni ata ta kalojnë atë, jo t’i përkeqësoni gjërat.
Mund ta bëni me këto mënyra:

1-Pyetini ata se çfarë duan

Ndonjëherë ajo që do të dëshironit ju nuk është e dobishme për mikun tuaj.
Si pasojë ata mund të ndihen më keq duke u detyruar të bëjnë gjërat që do t’ju bëjnë JU të ndiheni më mirë.

Prandaj pyesni mikun tuaj se çfarë ka nevojë prej jush gjatë pasojave të një ndarjeje.
A ju duan pranë apo duan që ju të shkoni në shtëpi?
A duan që ju t’i ndihmoni ti bëni gjërat bashkë apo duan privatësi?
A duan pica apo pasta?
Të dish se çfarë duan do t’iu ndihmojë shumë gjatë proçesit.

2-Mendoni se çfarë do të dëshironit nëse do të kalonit ju një ndarje
Ju mund të ndiheni të pasigurt se si të ndihmoni. Pra, pyesni veten se çfarë do të dëshironit ju sikur të ishit në vendin e tyre dhe provoni njëherë a do të funksionojë.

3-Dëgjojini ata por mos u përpiqni t’i rregulloni
Gjëja numër një më e keqe që mund të bëni kur dikush që doni është në depresion është të përpiqeni ta rregulloni atë.
Ju dëshironi të ndihmoni dhe duke u përpjekur t’i rregulloni ato, keni tendencë t’i bëni gjërat më keq.
Mendoni se kur ndiheni keq pavarësisht nga arsyeja,çështjet e kota nuk ndihmojnë shumë apo jo?
Dëgjoni ato që thonë dhe tregojini se jeni aty por mos u përpiqni t’i rregulloni problemet e tyre.
Pranoni që ata do të thyhen për një kohë dhe u takon atyre të rregullojnë veten kur të jenë gati.

Të ngjashme