Kryefjala Logo

Mënyra më pak të dukshme se si shfaqet ankthi tek burrat

30 Dhjetor, 2023 | 11:58 am

Për shëndetin mendor të meshkujve shpesh nuk flitet sa duhet.

Si ti kuptoni simptomat e fshehura?

1. Sjellja kontrolluese

Shumë burra shfaqen si shumë kontrollues kur luftojnë me ankthin. Për shkak se është shumë e vështirë për ta që të jenë në një mjedis të paparashikueshëm, ata përpiqen të kontrollojnë çdo aspekt të rutinës së tyre, shtëpinë e tyre dhe veprimet e atyre që i rrethojnë. Gratë mund të mendojnë se një burrë është i vetë-përvetësuar apo edhe narcisist kur është shumë i shqetësuar dhe i paaftë për të përballuar ndryshimin.

2. Nervozizëm

Një burrë shumë i shqetësuar mund të zemërohet jashtëzakonisht i shpejtë sepse ndihet shumë i çrregulluar nga brenda kur gjërat nuk shkojnë sipas planit. Kur kthehet në shtëpi nga puna dhe fëmijët janë të zhurmshëm, ai mund të ndihet plotësisht i mbingarkuar dhe të përgjigjet me vërejtje agresive apo edhe të dalë me stuhi nga dhoma ose shtëpia. Stimulimi i tepërt dhe zhurma ose rrëmuja e papritur mund të çojnë në shpërthime dhe madje tërbim.

3.Pak miq(nëse i ka dhe ata)

Meshkujt që janë në ankth e kanë të vështirë të ecin me rrjedhën, dhe aftësia për ta bërë këtë është një aspekt kyç i miqësive të suksesshme. Ndonjëherë, ata do të kenë partnerë biznesi ose partnerë stërvitje, por ata nuk priren t’i shohin këta burra shoqërisht në arena të tjera. Këta burra janë shpesh nervozë për atë që do të flasin, nëse burrat e tjerë po i gjykojnë (një shenjë dalluese e ankthit social) dhe humbjes së perceptuar të kohës së ndjekjeve jo “produktive” (në ndryshim nga puna së bashku ose duke punuar në një biznes së bashku). Shpesh, mungesa e miqësive të tyre i shqetëson gratë e tyre, të cilat nuk arrijnë të kenë “shoqe në çift” sepse burri nuk dëshiron të jetë mik me gjysmën mashkullore të çiftit.

4.Vështirësi me seksin

Përveç përjetimit të disfunksionit erektil ose ejakulimit të parakohshëm, të dyja të lidhura me ankthin, seksi mund të jetë i mërzitshëm dhe i zakonshëm me burrat në ankth. Ata mund të bëhen “supersticioz” për të mos ngatërruar diçka që funksionon për ta, ose që mendojnë se funksionon për gratë e tyre. Shpesh, ata janë të fokusuar në performancën në kurriz të argëtimit, spontanitetit ose eksperimentimit. Gratë nuk e kuptojnë se frika e humbjes së ereksionit të tyre (dhe frika për t’u gjykuar nëse kjo ndodh) është në rrënjë të asaj që ndihet si seksi i shkëputur dhe jofrymëzues.

Të ngjashme