Kryefjala Logo

Mënyra gjeniale për t’u marrë me një person që mendon se ka gjithmonë të drejtë

6 muaj më parë

Kur bisedoni me një person që nuk dëshiron ose nuk mund t’ju dëgjojë, zhgënjimi mund të çojë në reagime negative ose shmangie.
Si të silleni?

1.Dije se nuk do të jesh kurrë në gjendje t’i vërtetosh se e kanë gabim.

“Dijeni se sa më shumë të punojmë për të provuar se ata e kanë gabim, aq më të bindur janë se kanë të drejtë”, shpjegon emsperti.
Për të shpërndarë këtë dinamikë, ai u thotë shikuesve të thonë diçka të thjeshtë si “ndoshta keni të drejtë” ose “ndoshta po”. Për shkak se ata kanë një mur lart, vazhdimi i angazhimit do të rezultojë vetëm në përplasjen e kokës mbi të.

2.Mos e merrni personalisht.

Është e lehtë të ndihesh i sulmuar kur një person refuzon të shohë logjikën tënde, por kurrë nuk duhet t’i marrësh veprimet e tij personalisht. Çështja e tyre ka qenë shumë kohë përpara se të bëhej biseda mes jush dhe atyre.

Ndarja e vetes nga sjellja e tyre është jetike për aftësinë tuaj për të hequr dorë nga biseda dhe jo për ta përvetësuar atë.

3.Shmangni lojën e fajësimit.

Dëshira për të vënë në dukje drejtimin e gabuar të një personi tjetër mund të jetë e fortë, por do të shërbejë vetëm për të krijuar më shumë konflikt. Nuk ka nevojë të vini në dukje çështjet që shihni tek një person tjetër.

Në vend të kësaj, përqendrohuni në atë që mund të kishit bërë ndryshe për ta bërë më të mirë transaksionin verbal. Merrni përgjegjësinë dhe vazhdoni përpara, pavarësisht nëse janë të përgjegjshëm apo jo.

4.Lërini njerëzit e tjerë jashtë saj.

Kur po përpiqeni të provoni një pikë, thirrja e njerëzve të tjerë që mund të kenë qenë dëshmitarë të asaj që ndodhi mund të ndihet si pa mend, por është diçka që duhet shmangur. Mund t’i bëjë të tjerët të ndihen të ngujuar dhe të detyruar të mbajnë anën, duke dëmtuar gjithashtu marrëdhënien mes jush dhe atyre.

Të ngjashme