Kryefjala Logo

Mënyra e thjeshtë për të kuptuar nëse keni një shqisë të gjashtë

12 muaj më parë

Të gjithë kemi qenë në situata kur kemi ndjesinë se diçka nuk është në rregull.
Ju përshtatni vendimet tuaja dhe merrni një rrugë alternative për në atë takim të rëndësishëm.

Instinkti, ndjenja e brendshme, perceptimi ose shqisa e gjashtë, sido që ta quani, secili prej nesh ka pasur momente kur një ndjenjë është vërtetuar e saktë, qoftë talent intuitiv apo rastësi fatlume.
Por a është shqisa juaj e gjashtë vetëm një “përvetësim i mençurisë pa përdorimin e arsyetimit dhe logjikës racionale?” Ndoshta jo..

Nëse studimet e besueshme kërkimore janë të sakta, e ashtuquajtura shqisa e gjashtë është një shkrirje e të dhënave të kaluara: një ndjenjë e shtuar e vëzhgimeve dhe një aftësi për të parë përtej realitetit të qartë dhe të menjëhershëm.
Dhe kur e gjeni veten në një kohë emergjence, shqisa juaj e gjashtë mund të jetë linja juaj e parë e mbrojtjes.

Sipas hulumtimit të kryer nga profesori Gerard Hodgkinson , intuita është produkt i sistemit të përpunimit të informacionit të trurit tuaj.
Ideja e përgjithshme e këtyre studimeve ndoshta mund të shpjegohet më së miri kështu: mendja është e ndarë në dy pjesë – të vetëdijshme dhe nënndërgjegjeshëm. Mendja juaj e ndërgjegjshme mund të përpunojë deri në nëntë ide ose mendime në të njëjtën kohë, ndërsa mendja juaj nënndërgjegjeshëm mund të merret me rreth dy milionë!
Informacioni që sillet në mendjen tuaj të vetëdijshme është vetëm një pjesë e asaj që përpunohet nga nënndërgjegjja juaj.

Mbani mend, kur e gjeni veten në krizë, mund t’i besoni vetes suaj intuitive dhe të mbështeteni në kombinimin e fuqishëm të mençurisë suaj të brendshme, përvojës dhe njohurive tuaja për të marrë vendimet e duhura kur ju nevojiten.
Ju gjithmonë mund të analizoni se çfarë mund të bëni ndryshe herën tjetër.

Por tani për tani, duhet t’i besoni intuitës suaj.
Dhe së fundi, mos e dënoni veten për një vendim të keq.
Çdo gjë që mësoni pas përfundimit të krizës është njohuri e re dhe për këtë arsye nuk është e rëndësishme për vendimmarrjen tuaj të kaluar.

Të ngjashme