Kryefjala Logo

Mënyra e çuditshme se si trupi juaj mund të parashikojë kur e keni gjetur ‘të duhurin’

9 Mars, 2023 | 2:45 pm

Ka shumë presion këto ditë për të gjetur “të duhurin”.
A do të jetë djali i lezetshëm që ta bëri me sy në lokal?
Ndoshta do të jetë takimi juaj me Tinder të premten në mbrëmje?
Ndoshta duhet të filloni të bëni kontakt me sy me njerëzit në rrugë, ose të bëni një bisedë reale me atë që ndani banakun në një bar.

Në vend që të shqetësoheni për gjetjen e shpirtit tuaj binjak, merrni frymë thellë dhe shikoni një studim që vërteton se trupi juaj do të kujdeset për jetën tuaj të dashurisë për ju.
Sipas një studimi që u botua në Nature, “ai” në fakt përcaktohet nga kodimi juaj gjenetik.

A do të thotë kjo se e gjithë koha e kaluar duke menduar pse nuk ishe mjaftueshëm e mirë për të dashurën tënde të fundit ishte humbje?
Epo, duket se është kështu, po. mos u shqetësoni! Nuk ke bërë asgjë, është thjesht shkencë!

Duke i hedhur një vështrim studimit thuhet se të gjithë njerëzit kanë kompleksin e tyre të antigjenit leukocitor njerëzor (HLA) në sistemin e tyre imunitar.
Ky HLA ndihmon trupin të tregojë dallimin midis qelizave të tij natyrore dhe viruseve dhe baktereve të huaja.
Ndërsa kjo është e gjitha gjë e mirë, pjesa e habitshme është se HLA ka një efekt në tërheqjen.
Studiuesit gjetën kohë për të studiuar 254 çifte dhe modelet e tyre të tërheqjes.
Ajo që ata zbuluan është se partnerët që kanë një kompleks HLA shumë të ndryshëm nga njëri-tjetri, kishin më shumë gjasa të tërhiqeshin nga njëri-tjetri dhe të kishin një dëshirë më të fortë për të lindur.

Ja ku e keni: të kundërtat tërhiqen vërtet. Studiuesit zbuluan gjithashtu se çifteve me HLA më të ndryshme u pëlqente mënyra se si partneri i tyre nuhaste shumë më tepër sesa njerëzit që kishin HLA më të ngjashme.

Pra, çfarë mund të bëni me gjithë këtë informacion?
Epo, përpiquni të mos stresoheni aq shumë për gjetjen e personit me të cilin duhet të jeni dhe filloni t’i besoni trupit tuaj për të bërë atë që bën më mirë.
Dhe nëse takoni dikë që ka erë jashtëzakonisht të shijshme, mund të dëshironi ta mbani pranë.

Të ngjashme