Kryefjala Logo

Mëkati që bëni më shpesh zbulon për anën e errët të personalitetit tuaj

15 Gusht, 2023 | 2:55 pm

Mëkatet tona na përcaktojnë në mënyra që asgjë tjetër nuk mundet. Ato zbulojnë ngjyrat tona të vërteta të cilat përndryshe ndoshta kemi frikë t’i shfaqim.

Të gjithë ne kemi të meta.

Mëkatet janë pjesë e jona.

Të gjithë ne kemi të meta dhe mëkatet nxjerrin në pah ato tipare të brendshme.

Ja çfarë mëkati që bëni më shumë zbulon për anën e errët të personalitetit tuaj:

1. Zemërimi

Zemërimi  i cili nxjerr në pah instinktin tuaj shtazorë të shtrirë thellë në cepin e zemrës suaj. Është jashtëzakonisht e dëmshme  sepse ju bën të humbni të menduarit tuaj racional dhe veproni në mënyra që i kapërcejnë kufijtë e moralit.

Nëse e zotëroni këtë mëkat, atëherë do të thotë se keni një demon brenda jush.

Jeni të çmendur nga inati juaj; të kap nga të gjitha anët si një oktapod dhe të bën dëm më shumë se armiqtë e tu. Ndoshta ju e kontrolloni atë shumicën e kohës, por nëse ai merr kontrollin mbi ju, nuk mund të shkëputeni.

2. Grykësia

Ka një ndryshim të madh midis të qenit llups dhe zotërimit të mëkatit të grykësisë.

Llupsi është ai që pëlqen të hajë, por grykësia është dëshira për ushqim që nuk mund ta shuajë.

Posedimi i grykësisë është absolutisht i dëmshëm. Kur keni grykësi, vazhdoni të hani ushqim derisa të mbyteni. Të kesh këtë mëkat do të thotë që je vetëshkatërrues. Nëse vazhdoni të merrni ushqim më shumë se sa e meriton trupi juaj, po e shkatërroni veten dhe askush nuk mund t’ju ndihmojë të dilni prej tij.

3. Përtaci

Shpesh na pëlqen të jemi dembelë ndonjëherë, por përtacia është ekstremi i dembelizmit. Ka të bëjë thjesht me të ngrënit dhe gjumin. Kjo ju bën joproduktiv dhe zbulon se sa egoist jeni. Të kujdesesh vetëm për ushqimin dhe rehatinë tënde do të thotë që nuk po kontribuon për botën që të ka ushqyer. Ju mund të vazhdoni të flini, por edhe botës nuk do t’i interesonte.

4. Krenaria

Krenaria është hapi i parafundit drejt rënies. Është ndjenja e epërsisë ndaj të tjerëve që mbani në bazë të suksesit tuaj. Nëse keni krenari, do të thotë që i gjykoni njerëzit sipas statusit të tyre dhe i konsideroni ata inferiorë, ka të ngjarë t’i trajtoni ata në mënyra të padëshiruara. Nëse nuk i trajtoni të gjithë në mënyrë të barabartë, pavarësisht se kush janë ose çfarë kanë arritur, ju thjesht po praktikoni kotësinë dhe së shpejti, nuk po përqendroheni në zhvillimin tuaj personal dhe së shpejti do të humbni edhe statusin tuaj.

Të ngjashme