Kryefjala Logo

Me siguri që nuk i dinit këto gjëra rreth orgazmës

2 vite më parë

1-Forcon sistemin imunitar
Këto femra kanë nivele më të larta të hemoglobinës së kuqe, një lloj antitrupi që forcon sistemin imunitar.

2-Pakëson dhimbjet e ciklit
Orgazma qoftë gjatë aktit intim, qoftë gjatë masturbimit, pakëson dhimbjet menstruale.

3-Ndihmon për migrenën
Një studim tregoi se rreth 70% e femrave konfirmuan se orgazma i lironte nga dhimbja e migrenës.

4-Ndihmon përqëndrimin
Truri ndalon së menduari dhe fokusohet totalisht në atë që po provon,pra orgazmën.
Ky ngjason me një ushtrim për trurin tuaj pasi ju ndihmon të çlironi stresin.

5-Lumturi
Enodorfina dhe oksitocina janë hormonet e lumturisë që çlirohen gjatë orgazmës.

Të ngjashme