Marrëdhëniet intime ju bëjnë të humbisni miq dhe ne ju shpjegojmë pse

9 muaj më parë

Ky studim është kryer ne Amerikë.

Një studim i bazuar në të dhënat e publikuara nga një qendër e specializuar vihet re kjo tendencë tëk të rinjtë Amerikanë.

Nëse djemtë bëhen më popullorë kur arrijnë të kryejnë një raport intim të plotë, vajzat në të kundërtën tërhiqen në vetvete dhe humbin mikesha.

Pse?

Studimi mban firmën e ekipit të Derek A. Kreager, pedagog i sociologjisë në Pennsylvania State University dhe ka marrë në pyetje 921 adoleshentë nga 28 qytete të ndryshme.

Ata u janë përgjigjur pyetjeve të ndyshme mbi intimitetin, dashurinë dhe miqësinë.

Vajzat pas kryerjes së marrëdhënieve intime, tërhiqen nga shoqëria e hapur dhe bëhen më monogame(lidhje me vetëm 1 person)

Kjo nuk ndodh tek djemtë që pasi thyejnë tabunë e virgjërisë marrin forca dhe hidhen në sulm për “pre të reja” dhe sa më shumë eksperienca.

Të ngjashme