Kryefjala Logo

Marrëdhënia juaj thjesht nuk do të funksionojë derisa të pranoni këto gjëra:

7 Tetor, 2023 | 1:12 pm

Të jesh me dikë që e do dhe kujdesesh është një nga ndjenjat më të mira që mund të përjetosh. Është normale të dëshironi të jeni të dashur dhe të dëshironi të jeni në një marrëdhënie dashurie që ju bën të ndiheni të vlerësuar.

Por, ashtu si të kesh një fëmijë, të jesh i martuar ose të kalosh përvoja të vështira jetësore, ka shumë gjëra që nuk thuhen shpesh për të qenë në një lidhje, dhe kjo vlen edhe për më të mirat.

1. Nuk do të bini dakord për gjithçka

Unë jam një person që dëshiroj mbylljen. Dhe është e natyrshme që ju ndoshta e bëni gjithashtu. Por, ja çfarë duhet të dini. Ndonjëherë mbyllja thjesht nuk ekziston. Ju mund të dëshironi të zgjidhni një mosmarrëveshje ose t’i shpjegoni vazhdimisht partnerit tuaj pse ndiheni në një mënyrë të caktuar, por kur gjithçka është thënë dhe bërë, përsëri mund të mos jeni dakord për gjithçka. Në fakt, mund të ketë shumë gjëra për të cilat nuk jeni dakord, por kjo nuk do të thotë se marrëdhënia juaj është e mallkuar. Në fakt, kjo thjesht do të thotë që secili keni perspektiva dhe përvoja të ndryshme jetësore, disa prej të cilave mund të ndani besime të ngjashme, ndërsa në mënyra të tjera mund të mos keni.

2. Mos i besoni zhurmës së mediave sociale

Unë trajnoj çifte dhe individë në marrëdhënie dhe kam vënë re një tendencë alarmante. Është normale që ne duam të projektojmë veten tonë më të mirë në mediat sociale. Të gjithë duan të perceptohen si në një marrëdhënie pozitive ose të kenë dikë të vlefshëm në jetën e tyre. Kjo është mënyra se si ne veprojmë si njerëz.

Është normale të dëshirojmë të vazhdojmë me të tjerët dhe të tregojmë se kemi jetë interesante. Por, këtu është ana tjetër e medaljes. Fotografitë e rrjeteve sociale, edhe kur janë të vërteta, janë një moment në kohë për atë çift apo familje të veçantë. Ja çfarë nuk shihni dhe çfarë shumë nuk tregojnë në faqen e tyre në rrjetet sociale.

3.Ju mund të tërhiqeni nga dikush tjetër

Është një e ndërlikuar. Por edhe nëse e doni dhe adhuroni partnerin tuaj, kjo nuk do të thotë që të gjitha shqisat tuaja janë të fikura për dikë tjetër që mund të jetë i pajtueshëm ose tërheqës për ju.

Këtu është vendi ku ju vizatoni vijën. Keni vetëdije për situatën. Mos e vendosni veten në një skenar ku jeni të pambrojtur ndaj personit. Ne jemi njerëz dhe mund të ketë nxitje kur na pëlqen dikush, por respekti për partnerin, veten dhe marrëdhënien tuaj do t’ju ndihmojë të luftoni kundër këtij tundimi.

4.Energjia juaj do të ndryshojë

Në fillim të një marrëdhënieje, kur gjërat janë të reja dhe emocionuese, intimiteti mund të jetë kaq intensiv. Eshte normale. Është më e lehtë të jesh intim dhe shpesh herë mezi prisni ta ndani atë përvojë fizike me personin tuaj të rëndësishëm .

Por, ndërsa marrëdhënia juaj rritet, edhe jeta juaj e dashurisë do të ndryshojë. Nuk është se nuk jeni të tërhequr nga partneri juaj ose se e dëshironi më pak atë, është thjesht me gjithçka që duhet të balanconi, intimiteti mund të zërë vendin e dytë.

Të ngjashme