Mami thotë se 14 tatuazhet e saj në fytyrë i bëjnë njerëzit ta gjykojnë atë si një ‘kriminele’ dhe ‘mama e keqe’

5 muaj më parë

Claire Elsie-Rose, 33, një nënë e katër fëmijëve nga Britania e Madhe, foli për The Sun për të gjitha nocionet e paragjykuara që njerëzit thonë për të vetëm për shkak të numrit të tatuazheve që ajo ka.
Rose foli për të gjithë emrat negativë të lidhur tani me të, dhe se si kjo ka ndikuar në mënyrën se si njerëzit e shohin atë si prind.

Rose thotë se shpesh quhet ‘manë e keqe’ dhe ‘kriminele’ për shkak të 14 tatuazheve në fytyrën e saj.

Rose, e cila jeton me katër fëmijët e saj nga gjashtë muaj deri në 12 vjeç dhe partnerin e saj prej tre vitesh, Jonny, 30, pranoi se njerëzit i kanë bërë pyetje të pandjeshme dhe kanë gjykuar se sa e mirë është një prind vetëm sepse ka shumë tatuazhe,me disa edhe në fytyrën e saj.

“Unë jam një mama e mirë, kam një biznes të suksesshëm dhe jam në një marrëdhënie të sigurt – nuk ka asgjë të egër në jetën time dhe nuk dua asgjë më shumë se një natë me [pizhame]!” tha ajo për The Sun. Në moshën 15-vjeçare, Rose bëri tatuazhin e saj të parë dhe ka vazhduar të bëjë ashtu siç ka vazhduar të rritet.

Ndërsa nëna e katër fëmijëve dhe artistja e tatuazheve ndihej e vetëdijshme për veprat e artit në trupin e saj, ajo ka mësuar që atëherë t’i lërë komentet dhe gjykimin e njerëzve të fshihen nga shpina. “Nuk kam pse të mbrohem dhe nuk ia vlen energjia ime”.

Kur ishte në publik, Rose zbuloi se për shkak të tatuazheve të saj në fytyrë, ajo merr “dhjetë herë më shumë pamje”. Ajo pranoi se kur është duke bërë pazar me fëmijët e saj, shpesh “do të ndiqet nga roja i sigurisë” dhe se njerëzit do të kalojnë rrugën për të mos ecur pranë saj.

Pas një shqetësimi shëndetësor, Rose vendosi që donte t’i çonte tatuazhet e saj në një nivel tjetër.

Kur Rose ishte 25 vjeç, ajo shpjegoi se kishte vuajtur nga një frikë nga kanceri që i vendosi gjërat në perspektivë për të.

“Në atë kohë, padyshim që isha shumë i bërë tatuazhe kudo tjetër, por gjithmonë kisha frikë të bëja një të tillë në fytyrën time edhe pse gjithmonë do ta kisha dashur një të tillë”, tha ajo për The Sun.

Pavarësisht se si mendojnë të tjerët për të dhe tatuazhet e saj, Rose nuk e lë atë të arrijë tek ajo dhe ajo përpiqet të mos e lërë ta zbehë gëzimin e saj. “Isha i shqetësuar se mos gjykohesha, por kuptova se jeta ishte shumë e shkurtër për të mos u shprehur.”

Të ngjashme