Kryefjala Logo

Mami shpjegon pse nuk po i mëson fëmijët e saj të lexojnë ose shkruajnë : ‘Ne i heqim shkollën fëmijët tanë’

7 muaj më parë

Adele dhe Matt Allen, të cilët jetojnë së bashku në Brighton me fëmijët e tyre, Ulysses, 12, Ostara, 8 dhe Kai, 4, kanë pranuar se kanë përqafuar stilin e tyre të prindërimit edhe pse nuk përputhet me mënyrën se si prindërit e tjerë po i rrisin fëmijët.
Të dy prindërit pohojnë se nuk i mësojnë ata të lexojnë ose të shkruajnë.

Sipas Daily Mail, përpara se të kishin fëmijët e tyre, Adele dhe Matt kishin filluar të bënin një jetë “të kursyer dhe të natyrshme”, me zakonet e tyre që reflektonin këtë. Kur më në fund patën fëmijë, ata zgjodhën të mos ndalonin së jetuari atë mënyrë jetese.

“Ne u futëm në jetë natyrale përpara se të kishim fëmijët tanë, kështu që u bë një progresion i natyrshëm që vazhdoi dhe filloi të ndikojë në të gjitha vendimet tona pasi mbeta shtatzënë”, tha Adele. Si ajo, ashtu edhe Matt, 39 vjeç, thonë se nuk kanë besim në sistemin e kujdesit shëndetësor dhe arsimor dhe do të preferonin t’i mbanin fëmijët e tyre larg tij me çdo kusht.

“Ne nuk kemi bërë vaksina për fëmijët tanë, për të cilin njerëzit thonë se është mizore ndaj nesh, dhe ne nuk përdorim sistemin e kujdesit shëndetësor. Në vend të kësaj, ne përdorim ilaçe natyrale dhe bimore,” zbuloi nëna e tre fëmijëve. “Ne gjithashtu nuk përdorin sistemin arsimor. Në vend të kësaj, ne i heqim shkollën fëmijët tanë.”

“Kjo do të thotë se ata duhet të tregojnë interes për diçka që ne ta eksplorojmë atë me ta, në vend që të ndjekim një kurrikul dhe t’u tregojmë atyre se çfarë do të mësojnë.”
Përmes stilit të prindërimit të saj dhe Matt, ajo pohoi se ka parë vetëm një efekt pozitiv tek Ulysses, Ostara dhe Kai. Vajza e saj, Ostara, së fundmi ka shprehur interes për qepje, ndaj Adele vendosi t’i blejë një makinë qepëse që ajo të mësojë.
“Ne thjesht ndjekim shembullin e tyre. Nëse ata duan të bëjnë një klub dhe të provojnë një grup të ri për pak, ne thjesht ua sigurojmë atë”, tha Adele, sipas Daily Mail.

“Djali ynë ishte 10 vjeç kur filloi të interesohej për të lexuar dhe shkruar. Ai thjesht mori stilolaps dhe letër dhe mësoi vetë. Ai nuk shqetësohej që ne t’i mësojmë, “shtoi ajo.

Ndërsa qasja e saj e prindërimit është mjaft e diskutueshme, Adele nuk shqetësohet se fëmijët e saj do të mbeten prapa dhe mendon se në kohën e duhur, ata do të mësojnë të gjitha gjërat që u nevojiten për të mbijetuar në shoqëri. “Gjuha është gjithandej rreth tyre, kështu që ata janë të detyruar ta marrin atë. Meqë ata nuk janë në një mjedis klase, nuk ka presion për të bërë disa gjëra në një moshë të caktuar.”
“Ne nuk duam që fëmijët ta kalojnë jetën e tyre duke bërë atë që njerëzit e tjerë u thonë të bëjnë,” shpjegoi ajo.
“Ne duam që ata të gjejnë pasionin e tyre dhe të mos humbasin kohë në jetën e tyre, në mënyrë që ata të dinë se kush janë në kohën kur të arrijnë të kenë fëmijë.”

Të ngjashme