Kryefjala Logo

Mami pyet nëse është e nevojshme që burri i saj të përfshihet në të gjitha zgjedhjet që ajo bën për foshnjën e tyre të porsalindur

22 Korrik, 2023 | 1:47 pm

Burri i saj kërkoi të përfshihej më shumë në zgjedhjet që ajo bën për djalin e tyre.

Në postimin e saj, gruaja shpjegoi se ajo dhe bashkëshorti i saj janë prindër të rinj të djalit të tyre 11 muajsh. Ndërsa të dy jetojnë në Shtetet e Bashkuara si familje, ajo lindi dhe u rrit në Amerikën e Jugut, ndërsa burri i saj lindi dhe u rrit në Francë.

Kohët e fundit kemi pasur shumë zënka dhe bisedat tona kanë filluar të humbasin në përkthim”, ka shkruar ajo. Shumë nga argumentet e tyre kanë të bëjnë me djalin e tyre dhe ajo pohoi se burri i saj vazhdimisht do të bëjë pyetje dhe do të ngrejë shqetësime se si e prin djalin e tyre.

Ajo kujtoi se ai e kishte pyetur vazhdimisht pse ajo i jep djalit të tyre katër shishe me formulë çdo ditë në vend të më pak, dhe sa herë që merr këto lloj pyetjesh nga ai, ajo ndjen se ai nuk u beson zgjedhjeve që ajo bën për djalin e tyre.

“Ai thotë se të gjitha vendimet për foshnjën, duke përfshirë ushqimin e tij, duhet të jenë një vendim 50/50 dhe se ne të dy duhet të flasim për këtë, ajo që dua të di është – sa prej jush që jeni nëna – konsultohuni [gjithçka] me burrat tuaj? A është kjo [e nevojshme]?” pyeti ajo.

Ajo pyeti veten nëse e kishte gabim që besonte se çdo vendim që ajo merr në emër të djalit të tyre bëhet me qëllime të mira dhe se ajo nuk duhet të ketë nevojë për lejen e burrit të saj përpara se të bëjë diçka. Ajo pranoi se nëse ai ka një pyetje, nuk e ka problem t’i përgjigjet, por se nuk ka nevojë të “konsultohet” me të për gjithçka.

Ndërsa ajo u sigurua të tregonte se jo vetëm që ajo dhe i shoqi kishin edukata të ndryshme, por edhe jetojnë në një vend krejtësisht të ndryshëm nga ai ku u rritën, duket se mosmarrëveshja e tyre për fëmijën e tyre vjen nga dallimet kulturore.

Megjithatë, është jashtëzakonisht e rëndësishme që prindërit të punojnë së bashku për t’u siguruar që fëmija i tyre po merr vëmendjen e duhur dhe se të gjitha vendimet që merren diskutohen. Duke përfshirë të dy prindërit në procesin e vendimmarrjes, siguron që perspektivat, njohuritë dhe shqetësimet e të dy individëve të merren parasysh.

Të ngjashme