Kryefjala Logo

Mami merr një tekst “Të urrej” nga djali i saj për një arsye të trishtë,por ajo nuk pendohet për vendimin e saj

17 Qershor, 2024 | 11:19 am

Një nënë mori një mesazh “Të urrej” nga djali i saj i rritur për një arsye të trishtuar, por nuk pendohet për vendimin e saj.

Duke postuar një pamje të një teksti që ajo kishte marrë dikur nga djali i saj, ku shkruhej: “Të urrej. Ti je një mama e keqe”, ajo pranoi se mund të jetë tepër e vështirë të veshësh një fytyrë të guximshme dhe të qëndrosh prapa,një vendim kur përballeni me reagime dhe pakënaqësi nga fëmija juaj.

Ajo shpjegoi se e kishte marrë tekstin rreth katër ditë para Ditës së Nënës në 2021. Djali i saj, Preston, ishte tepër i zemëruar që ajo nuk do t’i jepte para për alkool dhe e dërgoi atë mesazh si përgjigje. Ajo tregoi se djali i saj kishte autizëm dhe kushte të ndryshme mjekësore dhe jetonte në një shtëpi pritës vetëm, por me një kujdestar në moshën 24 vjeçare.

Si ajo dhe babai i djalit të saj e ndihmuan financiarisht ku mundeshin, por në fund të ditës, ai nuk pranoi të përmirësohej vetë. Ajo kujtoi se ai shpesh kishte tendenca vetë-sabotuese që përfunduan duke ndikuar në shëndetin e tij. Prandaj, ai e shpërtheu zemërimin e tij mbi nënën e tij, gjë që bëri që ai të dërgonte një mesazh kaq zemërthyes. Megjithatë, të nesërmen, Preston thirri për të kërkuar falje për sjelljen e tij.

“Unë nuk do të gënjej. Unë u trondita kur e mora atë, por nuk ia dhashë paratë,” vazhdoi ajo. “Pra, ky është përkujtuesi im: edhe nënat duhet të marrin vendime të këqija dhe është e vështirë. Pra, nëse sot është e vështirë për ju, unë ju shoh.”

Pavarësisht rrethanave që rrethojnë mesazhin me tekst të djalit të saj, edhe sot e kësaj dite, ajo ende e mban atë si “distinktiv nderi” sepse djali i saj përfundoi duke ndërruar jetë tre javë pas dërgimit të tekstit. Ai kishte dalë për një shëtitje dhe mori një vendim të keq me shokun e tij të dhomës dhe u godit nga një makinë, zbuloi nëna e tij.
Një autopsi zbuloi se ai nuk kishte asnjë substancë në sistemin e tij. Gjithçka që ai kishte në sistemin e tij ishin medikamentet e tij të përshkruara, të cilat e shtynë atë të besonte se biseda që kishte pasur me të kur ai i telefonoi për të kërkuar falje e kishte ndihmuar të kuptonte se nuk kishte nevojë të varej nga substanca për t’u ndjerë më mirë.

“Ishte një bisedë e vështirë që pata me të tre javë më parë, por asgjë nuk u gjet në sistemin e tij, kështu që për mua, kjo është dhurata më e mirë për Ditën e Nënës që mund të më linte.”

Është kaq e lehtë të zemërohesh dhe të fajësosh të gjithë këta faktorë të jashtëzakonshëm që kontribuan në vdekjen e djalit të saj, veçanërisht si prind. Por në vend që të linte zemërimin dhe hidhërimin të pushtonte, ajo u zotua në përvjetorin e ardhshëm të vdekjes së tij se nuk do ta linte atë ta konsumonte. Të bëhesh prind do të thotë që ndonjëherë duhet t’i besosh instinkteve të tua. Nuk ka asnjë libër rregullash apo udhëzues manual për të qetësuar prindërit në vendimet që ata marrin në lidhje me fëmijët e tyre.

“Ende nuk e dimë pse djali im doli atë ditë me shokun e dhomës”, tha ajo. Tre vjet pas vdekjes së tij, ajo ende po lufton me pyetjen se përse djali i saj kaloi atë ndërshtetëror, pavarësisht se e kishte bërë atë shumë herë më parë, pasi ai e kishte përdorur atë si një rrugë të shkurtër. Ajo është përpjekur të kontaktojë shokun e tij të dhomës, duke dërguar mesazh pas mesazhi, por nuk ka marrë përgjigje.

“Po përpiqem kaq shumë duke shkuar në këtë vit të tretë të pikëllimit për t’u fokusuar te mirënjohja dhe të jem mirënjohëse”, shtoi ajo. Dhimbja dhe përballja me humbjen e një fëmije mund të jetë një proces kaq kompleks dhe shterrues emocionalisht. Ndërsa dhimbja nuk zhduket kurrë plotësisht, janë këto momente kujtimesh pozitive dhe kujtimi i njerëzve përreth jush që mund t’ju lartësojnë në kohën tuaj të nevojës që mund ta bëjnë kohën më të lehtë.

Të ngjashme