Kryefjala Logo

Mamaja e lë 3-vjeçarin e saj ta quajë të fejuarin e ri ‘babi’.Por,a po bën mirë ajo?

10 muaj më parë

Një grua kohët e fundit kërkoi këshilla se si të lundrojë në marrëdhënien midis djalit të saj 3-vjeçar dhe të fejuarit të saj.
Ish-bashkëshorti i saj u largua kur ajo ishte shtatzënë me fëmijën e tyre të dytë.

Në atë kohë ata kishin edhe një djalë rreth tre vjeç.
Gruaja është lidhur me një burrë të ri me të cilin ajo synon të martohet.
Ai hyri në jetën e saj dhe të dy djemve të saj kur më i vogli i saj ishte vetëm 1 vjeç e gjysëm dhe sipas saj, ka qenë “shumë i pranishëm”.
Më tej ajo tregon se ka një marrëdhënie të ngushtë me ish-vjehërrit e saj dhe se ata e pëlqejnë të fejuarin e ri.
Deri më tani, situata e bashkëprindërimit ka ecur pa probleme.

Djali i gruas filloi të vinte re fëmijë të tjerë që i thërrisnin baballarët e tyre ‘babi’ në çerdhe.

Ajo vuri re se fëmija i saj tre vjeçar kishte filluar ta thërriste të fejuarin e saj “Babi”. Ajo beson se kjo filloi pasi ai pa fëmijët e tjerë në çerdhen e tij duke iu referuar baballarëve të tyre në të njëjtën mënyrë.

Ajo gjithashtu tregon se nuk e kishte problem që djali i saj t’i drejtohej njerkut të ardhshëm në atë mënyrë, pasi djali e quan babain e tij biologjik “Baba”.
Gjithçka po shkonte mirë derisa festat u kthyen dhe dy djemtë kaluan kohë me babanë e tyre të lindjes dhe gjyshërit.
Pas dy javësh me familjen e tyre, fëmijët u kthyen dhe në shtëpi dhe ajo vuri re se më i vogli nuk i referohej më të fejuarit të saj si “Babi”.

Nëna e mërzitur beson se nëna e ish-bashkëshortit të saj po tregohet hipokrite, duke pasur parasysh faktin se e dinte se ai e quajti njerkun e tij ‘Baba’.

Megjithatë, gruaja pranon se ish-bashkëshorti i saj dhe nëna e tij nuk e bënë kurrë këtë rreth babait të tij biologjik. Ajo mendon se ky është një rast i historisë që përsëritet dhe ish-vjehrra thjesht po përpiqet të shmangë lëndimin e ndjenjave të djalit të saj 41-vjeçar.
Ju si mendoni?

Të ngjashme