Kryefjala Logo

Mamaja e 7 fëmijëve thotë gjen kohë për tu ushtruar çdo ditë dhe se nënat e tjera duhet të ndalojnë së bërë justifikime

1 Shtator, 2023 | 2:10 pm

Emma Lewis, një nënë e shtatë fëmijëve nga Irlanda e Veriut, ndau trukun që funksionon për të sa herë që dëshiron të gjejë kohë për të ushtruar, por ndihet e mbingarkuar nga detyrat e saj prindërore dhe shtëpiake.

Lewis madje u bëri thirrje prindërve të tjerë që të përpiqen dhe të gjejnë kohë për t’i dhënë përparësi mirëqenies së tyre, duke pretenduar se ata thjesht duhet të “ndalojnë së bërë justifikime”.

Lewis shpjegoi se si ajo e balancon ushtrimin çdo ditë me kujdesin për fëmijët e saj.

Nëna 39-vjeçare, e cila punon si folëse dhe shkrimtare motivuese, shpesh do të përdorë faqen e saj në Instagram për të promovuar rëndësinë që nënat të marrin kohë për veten, edhe nëse është vetëm për disa minuta çdo ditë. Në një video të veçantë, Lewis tregoi se si ajo ishte në gjendje të përshtatte versionin e saj të kujdesit për veten në orarin e saj të egër.

Lewis, prindi krenar i Annabella, 13, Mabel, 11, Bobby, 9, Essie-May, 7, John, 6, Hugh-James, 3 dhe Wilfie, 19 muajshe, pranoi se pasi palestra nuk është një opsion , ajo zgjedh të stërvitet vetëm për disa minuta çdo ditë nga komoditeti i shtëpisë së saj.

Në klipin e ushtrimit të saj, Lewis tha se fëmijët e saj shpesh do të përfshihen gjithashtu. “Një vrap vetëm në rërë për mua është një jo… por një shëtitje me fëmijët ku mund të marr frymë është e mundur,” tha ajo.

“Këta njerëz të vegjël janë jeta ime. Unë u jap atyre gjithçka, por nuk mund të llogaritem kur bëhet fjalë për t’u kujdesur për mirëqenien time, sepse jam një nënë e zënë që është gjithmonë me fëmijët e mi.”

Lewis shtoi se në momentet kur fëmijët e saj kanë nevojë që ajo të jetë e pranishme, ajo mund ta bëjë këtë, por gjithashtu është në gjendje të gjejë kohë për të qenë vetëm me veten.

Lewis pranoi se ajo mendonte se nuk kishte kohë gjatë ditës për t’u kujdesur për veten.

“Dikur mendoja se kisha shumë në pjatë për të ushtruar, por në fakt ishte sepse nuk i jepja përparësi vetes si dhe fëmijëve të mi,” tha ajo. Lewis madje tha për nënat e tjera se ata duhet të “ndalojnë së bërë justifikime” për neglizhimin e mirëqenies së tyre mendore dhe fizike.

“Është një pilulë e vështirë për t’u gëlltitur, por është absurditet nëse mendoni se nuk keni kohë për të bërë një stërvitje të shpejtë 10-minutëshe. Nëse mund të uleni në telefonin tuaj për 30 minuta, mund të ushtroheni.”

Lewis, e cila zbuloi se do të bënte disa squats gjatë përgatitjes së darkës, ose do të ecë nëpër shtëpinë e saj duke ngritur pesha, kujtoi se ishte në gjendje të ushtronte para punës, por pasi kishte shtatë fëmijë, ajo e gjeti veten duke humbur versionin para amësisë.

“Kur je duke lundruar si prindër, gjithçka mund të ikë,” vazhdoi ajo. “Ndihesha e rraskapitur, letargjike dhe e pamotivuar gjatë gjithë kohës, sepse po digjesha si qiri në të dy skajet dhe nuk kisha rutina për veten time.”

“Filloi me stërvitje dhe dietë, por tani ka të bëjë me vetëkujdesin që do të thotë lexim dhe unë kurrë nuk e bëj vrapimin në shkollë pa flokët(KN) dhe grimin tim”, tha ajo. “Çdo prind është i ndryshëm, por ne të gjithë kemi gjëra që janë të rëndësishme për ne.”

Burimi:YourTango

Të ngjashme