Kryefjala Logo

Macet këtë veprim do ta tolerojnë vetëm nga njeriu i tyre i preferuar!

15 Janar, 2024 | 9:16 am

“Dashuria e një mace mund të jetë e vështirë për t’u kapur, por pasi ta keni atë, ajo nuk zbehet kurrë.”

Ekziston një veprim specifik që një mace do të lejojë ta bëjnë vetëm njerëzit e tyre të preferuar. Nëse macja juaj ju lejon të prekni hundën e saj, kjo do të thotë se ju jeni shoqëruesi i saj më i afërt.

Macet janë krijesa të vetmuara: gjuajnë vetëm. Ndërsa një mace e zbutur mund të mos ketë shumë për të gjuajtur në sigurinë e shtëpisë tuaj, instinktet e tyre grabitqare qëndrojnë me to.

Shumica e maceve nuk u pëlqen t’i prekin hundët, pasi është një pjesë e ndjeshme e trupit të tyre dhe prekja e tyre i bën ata të ndjehen të pambrojtur.

Macet mund të jenë shumë mbrojtëse ndaj hapësirës së tyre personale. Lënia e një personi ose një kafshe tjetër pranë trupit të tyre potencialisht i vë në rrezik.

Prekja e hundës është një veprim intim për macet, diçka që ata e bëjnë vetëm nëse ndihen plotësisht të sigurta.

Ka kuptime të ndryshme pas prekjes së hundës tek macet. Kur një mace godet hundën e saj me hundën e një mace tjetër, është një formë përshëndetjeje dhe njohjeje me njëri-tjetrin. Që nga koha kur macja juaj ishte një kotele e vogël, mësoi se prekja e hundëve ishte një mënyrë për të thënë përshëndetje, një veprim i transmetuar nga mamaja e saj.

Për shkak se kotelet lindin të shurdhër dhe të verbër, nënat e tyre kanë nevojë për një mënyrë për të komunikuar praninë e tyre. Ata trokisnin hundët së bashku, gjë që u transmeton aromën e tyre, duke i bërë të ditur se kush është atje.

Ndërsa prekja e hundës është një veprim që zakonisht ruhet për figura të njohura, macet do të prekin hundët edhe me mace që nuk i njohin. Nëse një mace hyn në territorin e një mace tjetër, ajo mund të zgjasë me kujdes hundën e saj për të thënë: “Hej, çfarë ka, dua të them që nuk ka dëm”.

Prekja e hundës është mënyra e një mace për të thënë përshëndetje. Nëse ju lejojnë t’i prekni hundën, do të thotë se ju besojnë.

Të ngjashme