Lista e tipareve që tregojnë talentin tuaj të fshehtë

2 vite më parë

A kam ndonjë talent? ‘ ‘Po sikur të mos bëj atë që është e drejtë për mua?

Pyetje të këtij lloji kalojnë nëpër mendjet e mijëra njerëzve në të gjithë botën pavarësisht nga mosha e tyre.

Për t’ju ndihmuar, këtu është një udhëzues hap pas hapi për t’ju ndihmuar të zbuloni se ku qëndrojnë talentet tuaja të vërteta.

Hapi 1: Kujtoni të gjitha ëndrrat tuaja

Gjëja e parë që duhet të bëni është të kujtoni të gjitha ëndrrat e vërteta që keni pasur gjatë gjithë jetës tuaj – që nga fëmijëria deri në vitet e shkollës dhe kolegjit dhe më në fund si i rritur. Shkruajini ato.

Hapi 2: Ndani ‘të kesh’ dhe ‘të jesh’

Tani që keni shkruar të gjitha ëndrrat tuaja, ju duhet t’i ndani ato në dy kategori:

“Të kesh”: ato që përfshijnë fitimin e pozitës për diçka që nuk e ke tani.

“Të jesh”: ato që përfshijnë marrjen e një roli të ri në jetë.

Hapi 3: Çfarë provokoi një reagim tek ju?

A ju kujtohet nëse keni ndier ndonjëherë një eksitim drithërues kur patë dikë tjetër që përmbush një rol të caktuar në jetë? A doni të jeni në vendin e tyre? Nëse është kështu, shkruajeni atë.

Hapi 4: Çfarë ju pëlqeu duke bërë?

Shënoni çdo aktivitet ose hobi që ju ka pëlqyer të bëni në të kaluarën. Çfarë ju pëlqeu të bënit kur ishit fëmijë, apo adoleshentë, dhe si i rritur? Çfarë ju pëlqen të bëni tani?

Hapi 5: Hiqni qafe atë që nuk ju nevojitet

Shikoni gjithçka që keni shkruar deri më tani. Mendoni mirë për secilën nga ëndrrat tuaja dhe shihni cilat prej tyre ende shkaktojnë një reagim emocional tek ju – ajo ndjenjë emocioni e diskutuar në hapin 3. Tani imagjinoni veten në ato role. Çfarë do të bënit në këtë moment nëse do të ishit në atë rol? Si ndihesh?

Kushtojini vëmendje sa i fortë është reagimi juaj emocional për të imagjinuar veten në role të ndryshme. Vlerësoni fuqinë e reagimit tuaj për secilën në një shkallë prej 1 deri në 10.

Hapi 6: Sulmoni më të keqen

Tani anashkaloni të gjitha ato ëndrra të cilave ju keni dhënë vlerësimin më të ulët në hapin e mëparshëm. Këto janë ëndrra nga të cilat mund të përballosh të heqësh dorë tani – është e qartë se ato nuk kanë më rëndësi për ty si në të kaluarën dhe nuk ke më nevojë për to.

Hapi 7: Gruponi gjërat së bashku

Pra, tani ju keni një listë të qëllimeve tuaja të vërteta, të lindura për jetën. Për momentin ata të gjithë janë përzier në një listë. Shikoni listën me kujdes dhe pyesni veten – cilën nga ëndrrat e mia mund të grupoj së bashku? Cilat janë të ndërlidhura ose në thelb shumë të ngjashme?

Hapi 8: Emërtoni secilin grup

Shikoni nga afër secilin grup që keni bashkuar dhe jepini një emër secilit. Çdo emër duhet të thotë diçka për një nga talentet tuaja të lindura që çoi në një numër ëndrrash të ndërlidhura.

Hapi 9: Kërkoni lidhje midis grupeve

Ne jemi pothuajse atje! Tani ju vetëm duhet të zbuloni se çfarë është ajo që lidh grupet e ndryshme së bashku. Shkruani emrat e grupeve në një listë. Mendoni se si ekzistenca e një grupi mbështet ekzistencën e një grupi tjetër. Ky ushtrim pothuajse gjithmonë tregon se ka lidhje mes grupeve.

Hapi 10: Kërkoni një “prizë” për talentet tuaja

Mendoni dhe pastaj shkruani të gjitha mundësitë për realizimin e ëndrrave tuaja në jetën reale. Për cilën fushë të jetës suaj profesionale ose personale po flasim këtu? Çfarë lloj aktivitetesh përfshin? A kanë ëndrrat dhe talentet tuaja një ndikim në më shumë se një fushë të veprimtarisë ose profesionit? Sa më shumë ide që të dalin këtu, aq më mirë.

Hapi 11: Përcaktoni qëllimin e jetës tuaj

Pra, tani që keni listën tuaj të shitjeve të mundshme për ëndrrat dhe talentet tuaja, vlerësoni secilin skenar në një shkallë prej 1 deri në 10 – nga ideja më e vogël në atë më tërheqëse.

Të ngjashme