Kryefjala Logo

Ligji i akullit: Çfarë ndodh kur fillojmë të injorojmë një person?

20 Qershor, 2022 | 1:43 pm

Ligji i akullit përbëhet nga një sërë sjelljesh, qëllimi i të cilave është të injorojnë një person, duke e mbajtur atë të ndarë dhe larg çdo lloj komunikimi.

Mund të konsiderohet një kërkesë për vëmendje nga ata që e zbatojnë këtë sjellje ndaj atyre që e marrin atë, sidomos për marrëdhëniet e dashurisë.

Ligji i Akullit është sjellje totalisht toksike dhe e dëmshme për të dy personat e përfshirë:

1-Për personin që zhvillon ligjin e akullit, shkakton një shkëputjeje të detyruar dhe kthehet në modelin e vetë-sabotimit, me dështime të vazhdueshme në marrëdhënie.

2-Për ata që e marrin mund të shkaktojë ndjenja pasigurie për moskuptimin e asaj që po ndodh, ndjesia për të mos u ndjerë i denjë për miqësinë e dikujt dhe faj për frikën se mos lëndon ndjenjat e të tjerëve.

Refuzimi është një nga frikërat më të fuqishme që ne njerëzit përjetojmë dhe duhet të kthehemi mijëra vjet për ta kuptuar atë.

Burrat primitivë jetonin në fise për të mbijetuar, por nëse për ndonjë arsye ata do të përjashtoheshin nga grupi, shanset e tyre për të mbijetuar do të reduktoheshin praktikisht në zero.

Sado që duket e çuditshme , truri ynë vazhdon të jetë parahistorik dhe beson se nëse na refuzojnë, mund të mos mbijetojmë, gjë që do të shkaktojë një ndjenjë të madhe shqetësimi tek ne.

Të ngjashme