Kryefjala Logo

Ky vit i martesës është më i vështiri, sipas studimeve

5 muaj më parë

Pas një martese të dështuar, isha e vendosur të qëndroja me të dytën. Megjithatë unë isha aty, dhjetë vjet më parë dhe e pakënaqur. Goditja e një pyetjeje në kokën time u bë shumë e fortë për ta injoruar: “A është kjo?”

Përveç gërhitjes së mëngjesit nga hunda, nuk kishte asgjë të keqe me burrin e shtrirë pranë meje. Ne ishim prindër të tre fëmijë së bashku, ndamë detyrat e pastrimit dhe gatimit dhe po përpiqeshim ta mbanim atë së bashku. Ai do të mërzitej të dinte se sa ashpër po e vlerësoja. Ishte ngjashmëria e përditshme që më kishte gërryer logjikën dhe sensin e mirë?
Kështu duket fundi?

Sado që u përpoqa të ripërqendrohesha, dukej se të gjithë të tjerët po kishin një jetë më të mirë – padyshim që kisha bërë gabimin tim më të madh dhe këtë herë, ishte i pariparueshëm. Ngado që kthehesha, çiftet po kapeshin për dore, duke vështruar në sytë e njëri-tjetrit.

Kur pyeta miqtë e mi për mërzinë ose lumturinë martesore, të gjitha duart ngritën për të kërkuar lumturinë përtej ëndrrave të tyre më të çmendura. Kështu, iu drejtova një miku të vjetër të quajtur “Fantazi” dhe riimagjinova tjetrin të rëndësishëm si gjithçka, përveç partnerit që ishte pranë meje.

Viti më i vështirë i martesës ndodh rreth 10 vjetorit tuaj

Nuk u befasova kur mësova se në një studim të kryer nga Universiteti Brigam Jang, 2000 gra të anketuara gjatë 35 viteve, thonë se niveli i tyre më i lartë i pakënaqësisë martesore ndodh rreth vitit të 10-të të martesës.
Studimi zbuloi se pas 10 vitesh, çështjet e acaruara bëhen ankesa të plota me zë të lartë sa të prishin një familje ose të thyejnë zemrën e një familjeje.

Besimi se lumturia është automatike, e promovuar nga tregimtari im i preferuar Walt Disney, është fajtori i parë i padashur në pakënaqësinë martesore.
Të kuptosh se rritja e fëmijëve është e vështirë.

Rritja e fëmijëve mund të jetë sfida më e madhe e jetës suaj. Ai përfshin kombinimin e personaliteteve, nevojave të veçanta dhe konflikteve. Ndikimi në shtëpinë dhe marrëdhënien tuaj është i paparashikueshëm. Nëse keni tre fëmijë, njëri mund të përpiqet shumë për t’ju kënaqur, tjetri mund të ketë më shumë nevojë për ju dhe i treti mund të sfidojë vazhdimisht bindjet tuaja. Edhe me një fëmijë, mund të kesh një “kënaqësi të fortë”.

Fëmijët tuaj kanë nevoja emocionale, kërkojnë mbështetje për të mësuar dhe mund të jenë shumë energjikë ose thjesht të mundimshëm. Kur të keni kërcyer një pengesë, fëmija numër dy do të tërhiqet nga dora dhe zemra juaj. Ka disa që e lexojnë këtë që kanë pasur sfida më të mëdha ose më pak, por në tërësi biznesi i rritjes së fëmijëve do t’ju lërë të kulluar dhe ekstazë në mënyra që nuk do t’i kishit besuar kurrë.

Të ngjashme