Kryefjala Logo

Kush është armiku i dashurisë në kohërat moderne?

2 vite më parë

Brezi i sotëm po heq dorë nga dashuria dhe sipas një studimi,kjo epokë do të mbahet mend pikërisht për këtë gjë.

Arsyeja kryesore është se kemi braktisur romancën, kuptueshmërinë dhe durimin.
Ja disa arsye pse thuhet kështu:

•Duam kënaqësi momentale
Kemi lluksin e të jetuarit në një epokë ku gjithçka duam e kemi në pak kohë.
Duam ushqim,e marrim brenda pak kohe,duam rroba të reja dhe i porosisim në pak minuta nga telefoni,jemi të shqetësuar,marrim telefonin në dorë dhe humbasim mendjen.
Edhe dashurinë e konceptojmë kështu,shpejt e shpejt.

•Ndërrojmë shumë krevate
Nuk jemi kundër atyre që ndërrojnë partnerin dhe të mbështesim kohën e nënave tona që pëlqenin dike dhe ate do kishin për gjithë jetën,ama edhe të flesh nga një krevat në tjetrin krijon boshllëk dhe zhduk fluturat e stomakut që janë si lulet e para për ardhjen e Pranverës.

•Dalim sa për të dalë
Nuk është sport ky,as hobi.Mos humbisni kohë kot duke dalë me njerëz sa për të thënë se dole.
Bëje takimin më entuziast,duhet të presësh me padurim deri në takimin tjetër.

•Zero tolerancë
Ose si thoni ju ose ska!
Domethënë ty nuk të intereson për tjetrin apo për situatat dhe marrëdhëniet që krijon.E njeh fjalën kompromis?

•Karriera
Lum si ne që mund të shkollohemi dhe të punojmë ku të duam me burra dhe punë burrash si quheshin dikur.
Por,karriera nuk ju mban ngrohtë në krevat ndaj bëni pak vend edhe për dashurinë.

•Nuk dimë si të dashurojmë
Nëse nuk do arrijmë ta kuptojmë dashurinë, qëllimin, emocionet dhe defektet e saj, ne nuk do dimë kurrë si është të dashurosh vërtet

Të ngjashme