Kush e vë trurin në punë më shumë,gratë apo burrat?

9 muaj më parë

Sipas një studimi të ri nga Dr. Jim Horne, ekspert i gjumit në Britani, femrat kërkojnë më shumë gjumë se meshkujt.

Në fakt, Dr. Horne sugjeron se ato kanë nevojë për të paktën 20 minuta më shumë gjumë se një mashkull irritur. Po cila është arsyeja që vajzat kërkojnë më shumë gjumë se djemtë? Ka të bëjë me shumë funksionet e trurit të një gruaje

“Sa më shumë që e përdor trurin gjatë ditës, aq më shumë ai ka nevojë të qetësohet dhe aq më shumë gjumë ju duhet”,- thotë Dr. Horne në një artikull të botuar në Daily Mail: “Gratë kanë tendencë për të bërë shumë gjëra në të njëjtën kohë, kështu që ato e vënë më shumë trurin në lëvizje krahasuar me meshkujt.

Për shkak të kësaj, nevoja e tyre për gjumë është më e madhe.”

Të ngjashme