Kryefjala Logo

Kush bie më shpejt në dashuri,mashkulli apo femra?

29 Prill, 2022 | 11:14 am

Shkencërisht është provuar se meshkujt bien më shpejt se femrat në dashuri.
E çuditshme apo jo?

Epo bëhet fjalë për një karakteristikë gjenetike që i bën më të prirur meshkujt për ndjenja ndërsa femrat kanë nevojë për një periudhë më të gjatë pjekurie.

Studiuesit e kësaj fushe thonë se meshkujt e kanë më të thjeshtë të bien në dashuri prej ndikimit që ka tek ata shikimi në sistemin sensorial.

Sapo një mashkull shikon një femër të bukur,diçka ndodh me ata dhe këto ndjesi të forta shikimi ndezin stimujt në tru duke shkaktuar ndjesinë e dashurisë.

Të ngjashme