Kryefjala Logo

Kush bën një jetë më të lumtur,beqarët apo të lidhurit?

2 vite më parë

Ekzistojnë disa studime që kanë dalë në përfundimin se jeta pa partner është njësoj ose edhe më mirë se ajo me një të dashur në krah.

Disa sociologë kanë treguar disa nga benefitet që kanë femrat dhe meshkujt beqarë:

Nga studimi që përfshiu rreth 820 persona beqarë dhe të martuar, doli përfundimi se ata që nuk janë në një marrëdhënie janë më të lumtur dhe të përmbushur në jetë me më pak shpenzime dhe më pak strese për të përballuar.

Gjithashtu kanë më shumë motivim në përgjithësi sepse beqarët kanë raport më të ngushtë me miqtë dhe të afërmit dhe kjo i shtyn të arrijnë më shpejt qëllimet që i caktojnë vetes.

Beqarët gëzojnë lirinë dhe komoditetin e të marrit vendimet vetëm dhe nuk i japin llogari askujt për veprimet e tyre.

Të ngjashme