Kryefjala Logo

Keni mace ne shtepi? Duhet te dini se…

3 vite më parë

Ju mund ta doni macen tuaj, por mund mos jeniplotësisht vetëdijshëm për shumë informacionerreth tyre. Për shembull, e dini se macet kanë njëorgan shtesë u lejon atyre shijojnë aromat? Apo se ato zhvilluan mjaullimin si një mënyrë për komunikuar me njerëzit?

Për t’ju ndihmuar vlerësoni plotësisht sesa mrekullueshme janë macet, po ju listojmë disa fakte lidhje me këto krijesa mistike.

1. Macet besohet jenë gjitarët e vetëm nuk e shijojnë ëmbëlsinë.
2. Macet mund kërcejnë deri gjashtë herë shumë se gjatësia e tyre.
3. Macet kanë 230 kocka, ndërsa njerëzit vetëm206.
4. Procesi i pastrimit maces tuaj stimulonrrjedhjen e gjakut lëkurën e saj, rregullontemperaturën e trupit dhe e ndihmon atë relaksohet.
5. Macet shënojnë territorin e tyre kur ata fërkojnëfytyrat dhe trupat e tyre te ju, pasi ato kanëgjëndra arome ato zona.
6. Macet ëndërrojnë, ashtu si njerëzit.
7. Macet mund t’i rrotullojnë veshët 180 gradë.
8. Për sa i përket zhvillimit, viti i parë i jetës njëmace është i barabartë me 15 vitet e para jetësnjerëzore. Pas vitit dytë, një mace është 25 vjeç vitet e njeriut. Dhe pas kësaj, çdo vit ijetës një mace është i barabartë me rreth 7 vjetnjerëzore.
9. Një mace mjaullin brenda një diapazoni prej 20-140 Hz, e cila dihet se është terapeutike nga ana mjekësore për sëmundjet te njerëzit.
10. Macet shtëpiake i njohin vetë emrat e tyre edhenëse largohen kur i dëgjojnë.

Duhet pranuar që macet janë kafsha shtëpiake më e famshme pasi sipas një studimi ka mbi 500 milionmace shtëpiake nëpër botë. Vlen të përmendet qëedhe Abraham Lincoln ishte një president i çmenduri maceve! Ai kishte katër mace jetonin Shtëpinë e Bardhë me .

gjithë i duan kafshët shtëpiake. Njerëzit cilëtkanë mace si shoqërues e dinë kënaqësinë e një miku ngrohtë, mbështjellë prehër. Thjesht pyesnicilindo për historitë e tyre me macet dhe shikoni fytyrat e tyre shkëlqejnë me dashuri.

Të ngjashme