Kryefjala Logo

Duhet të ndaloni përdorimin e Messenger. Ja pse!

3 vite më parë

Nëse jeni një nga një miliardë njerëzit përdor Facebook Messenger, atëherë do këshilloheshit mirë kaloni njëalternativë. Ndryshe nga shoku i saj i qëndrueshëm Facebook WhatsApp, Messenger-it po i mungon siguria kritike kërkohet për mbrojtur përmbajtjen tuaj nga sytë kureshtarë. Gjithçka dërgoni Messenger kalon përmes serverave Facebook cilët ka qasje. Ne i dimëspiunët” e Facebook mbi këtë përmbajtje për t’u siguruar jeni duke ndjekurrregullat e tij, mirëpo një raport i ri i sigurisë pretendon se gjithashtu shkarkon përmbajtjen tuaj private serverat e vet pa ndonjë paralajmërim.

Vetë Facebook-u është një nga avokatët kryesorë botës përkriptimin end-to-end. Ai nisi biseda fshehta Messenger për zbutur rrezikun e një kompromisi infrastrukturën e vet. Megjithatë, për arsye teknike, nuk mund ta bëjë këtë paracaktuar.

Facebook është gjithashtu një mbrojtës kryesor i enkriptimit përdorur nga shoku i qëndrueshëm i Messenger WhatsApp, shpjegimi i cilit pse keni nevojë për enkriptim nga fundi fund e përmbledh atë mënyrë përsosur. “Disa ngamomentet tuaja personale ndahen me WhatsApp, prandajne ndërtuam kriptimin fund-për-fund aplikacionin tonë. Kur kriptohen nga njëra tjetrën, mesazhet, fotot, videot, mesazhet zanore, dokumentet dhe thirrjet sigurohen mosbien duar gabuara. “

Dhe kështu, nëse jeni duke qëndruar fort një platformëmesazhesh siguruar dobët, duke përfshirë Facebook Messenger ose, keq, SMS, atëherë është koha për ndryshuar. WhatsApp mbetet një zgjedhje e mirë e përditshmeme një bazë madhe përdoruesish dhe gjithëfunksionalitetin ju nevojitet, pavarësisht nga monetarizimi iFacebook. Por ka padyshim mundësi edhe sigurta nësedoni t’i ikni krejt Facebook-ut.

Të ngjashme