Kryefjala Logo

Kur tradhtia është një formë abuzimi emocional

13 Korrik, 2023 | 4:12 pm

Kur dikush ka qënë me ju jobesnik, kjo është një goditje për marrëdhënien tuaj ndryshe nga çdo tjetër që do të përjetoni ndonjëherë. Kur e vërteta e tradhtisë së tij të bëhet e ditur, do t’ju duhet të merrni një nga dy vendimet e mundshme – dhe asnjëri prej tyre nuk do të jetë shumë i lehtë.
Rrethanat kur tradhtia është një formë abuzimi emocional

1. Kur është pjesë e një cikli.

Ciklet janë të lehta për t’u dalluar në dhunën në familje. Ka një periudhë tensioni që vazhdon të krijohet, e ndjekur shpesh nga një shpërthim, i cili pasohet nga një falje dhe një premtim për të ndryshuar.

Shpëlajeni, lani, përsërisni.

Kur tradhtia është një incident i izoluar, mund të jetë një gabim ose një mundësi për të rindërtuar themelet e marrëdhënies tuaj me kalimin e kohës. Por kur tradhtia kthehet në një cikël të përsëritur, pabesia kthehet në abuzim.

2.Kur të tradhtojnë rastësisht.

Veprimet e një partneri jobesnik përfshijnë shkeljen e drejtpërdrejtë të besimit që ju të dy keni krijuar. Tradhëtia e vetëdijshme e besimit tuaj mund të shkaktojë të njëjtat ndjenja paniku, tronditjeje dhe terrori që ndjen një viktimë e abuzimit.

Ata me vetëdije po marrin një vare për dashurinë tuaj dhe kjo nuk bëhet më abuzive emocionale se kaq.

3.Kur ju shtyp vetëvlerësimin.

Njerëzit që kanë qenë në marrëdhënie afatgjatë me mashtrues shpesh shfaqin të njëjtat simptoma të atyre që vuajnë nga dhuna në familje sapo të dalin nga cikli i tradhtisë.

Mashtrimi i përsëritur dhe cikli përkatës i tradhtisë dhe ndezjes së gazit mund të shkaktojnë sulme paniku, urrejtje ndaj vetvetes, frikë, akuza dhe në disa raste çrregullime.

4.Kur të fajësojnë për pabesinë e tyre.

Nëse partneri juaj ju fajëson për tradhtinë e tij, ai e ka gabim, gabim, gabim. Sido që të ishin motivet e tyre për të tradhtuar, ishte vendimi i tyre për të tërhequr këmbëzën dhe për të shkelur marrëveshjen tuaj të marrëdhënies.

Dikush që tradhton dhe përpiqet ta kthejë atë ndaj partnerit të tij nuk është aspak i ndryshëm nga dikush që godet një person tjetër dhe më pas thotë “ti më bëre ta bëj këtë!” Ka po aq pak kuptim dhe është po aq abuziv.

Të ngjashme