Kryefjala Logo

Kuptoni ndryshimin midis një shoku të vërtetë dhe dikujt që mendon vetëm për vete

13 Dhjetor, 2022 | 12:45 pm

Dikush që mund ta quajmë mik të vërtetë do të dëshirojë gjithmonë atë që është më e mira për ne.
Ata do të jenë të sinqertë dhe të hapur dhe nuk do të përmbahen.
Ata do të na thonë të vërtetën edhe kur ne nuk duam ta dëgjojmë.

Miqtë e vërtetë janë të sinqertë, të hapur dhe transparentë.
Ata kurrë nuk do të donin të na lëndonin,veçanërisht jo me dashje.
Miqtë e vërtetë nuk do të lëndojnë qëllimisht dikë për të cilin kujdesen.
Ata gjithmonë do të marrin parasysh ndjenjat e miqve të tyre. Në qendër të miqësive të vërteta qëndron gjithmonë respekti.

Këtu janë mënyrat që mund të përdorni për të matur nëse miqësitë tuaja janë të vërteta.

Një mik i vërtetë do të:

•Ketë gjithmonë në zemër interesat tona më të mira.
•kurrë mos na lëndojnë qëllimisht.
•kërkojnë një falje të sinqertë kur e dinë se kanë bërë diçka për të na lënduar.
•duan të jenë aty për ne me dashuri dhe mbështetje.
•janë gjithmonë transparent.
•janë atje me dhembshuri dhe shqetësim të përzemërt për të mirën, të keqen ose indiferentin.
•trajtojnë miqësinë tonë me dinjitet dhe respekt.
•vlerësojnë rëndësinë e besimit dhe e provojnë atë duke mos luajtur lojëra të papjekura.
•mbajnë sekretet dhe mendimet tona më të dashura të sigurta në kasafortën e zemrës së tyre.
•ndajnë interesa të përbashkëta dhe besime morale.

Lironi ata që nuk kanë interesat tuaja më të mira në zemër dhe lutuni që të shohin se si sjellja ose zgjedhjet e tyre i kanë lënduar të tjerët gjatë rrugës.
Ne gjithmonë mund të dëshirojmë atë që është më e mira për dikë edhe nëse ai nuk është një mik i vërtetë.

Të ngjashme