Kryefjala Logo

Kuptimi metafizik i dhimbjes në qafën dhe shpatullat tuaja

29 Shtator, 2023 | 12:33 pm

Të gjithë kanë pasur pjesën e tyre të duhur të sfidave shëndetësore, një nga sfidat më të mëdha me të cilat jam përballur ishte lufta ime me dhimbjen e qafës dhe një shpatull të ngrirë.

Ju mund të dini se për çfarë po flas. Nuk mund të lëvizja qafën dhe shpatullat pa përjetuar dhimbje të forta. Kjo dhimbje gjithashtu shkaktoi dhimbje koke të vazhdueshme.

Kam vuajtur për shumë vite dhe supozova se ishte shkaktuar nga qëndrimi ulur në tryezën time gjatë gjithë ditës. Kështu, shkova për masazh të herëpashershëm, i cili ofronte lehtësim të përkohshëm, por dhimbja gjithmonë kthehej. Nuk kisha pasur ndonjë dëmtim të zonës në të kaluarën dhe rruazat e qafës dhe shtyllës kurrizore nuk ishin thelbi i çështjes.

1. Trupi juaj po flet

Dhimbja më detyroi të kuptoja se kishte një lidhje më të thellë midis çështjeve të qafës sime dhe asaj që po ndodhte shpirtërisht.

Dhimbja ime e qafës ishte shumë e vazhdueshme dhe më përndjekte, edhe para se të filloja udhëtimin tim si një intuitiv mjekësor. Si rezultat i përpjekjes sime për të shëruar këto çështje, kuptova se kur ka një problem ose dhimbje skeletore, diçka është padyshim jashtë përputhjes.

2. Keni probleme me shtrirjen

Ju mund të pyesni veten se çfarë nuk shkon kur ka probleme me qafën dhe shpatullat tuaja. Me problemet e qafës, në thelb nuk jeni në përputhje me qëllimin dhe/ose intuitën tuaj. Me fjalë të tjera, ka diçka që bllokon intuitën tuaj nga marrja e informacionit që përpiqet të kalojë përmes qendrës suaj të kurorës.

Tensioni i qafës dhe shpatullave është një përgjigje e natyrshme fizike ndaj stresit emocional. Tensioni fizik i nofullës, qafës dhe shpatullave mund të mbahet për një periudhë të gjatë për shkak të stresit të pazgjidhur ose të përsëritur, ky është një aspekt kryesor energjik i dhimbjes së qafës dhe shpatullave.

Pavarësisht nëse po përpiqeni të përshtateni me qëllimin tuaj, ose nëse dikush ose diçka në jetën tuaj shkakton dhimbje në qafë, ia vlen të hidhni një vështrim më të thellë për të përcaktuar shkakun rrënjësor. Shpesh herë shkaku kryesor është rezultat i stresit të vazhdueshëm emocional, ose mospërputhjes me qëllimin tuaj në jetë.

3. Ju nuk jeni të hapur për udhëzime

Më këshilluan të hidhja një vështrim më të thellë për të përcaktuar se çfarë po ndodhte në jetën time dhe çfarë mund të bëja për të ndërprerë modelet e pashëndetshme.

Kur fillova të shikoja seriozisht stresin emocional në jetën time dhe se si mund të lidhej me dhimbjen time në qafë, kuptova se po përpiqesha të gjeja qëllimin tim dhe intuita ime po trokiste në derën e bllokadës emocionale. Kisha frikë të hapesha ndaj intuitës sime pasi nuk mendoja se do të funksiononte për mua. Pra, bllokada emocionale vazhdoi të ndërtohej në muskujt e qafës sime.

4. Ju jeni duke marrë mbi supe barrën

Me shpatullat e mia vazhdoi tema. Problemet e shpatullave shpesh shkaktohen nga ngarkesat emocionale që mbajmë.

Barra mund të jetë personale, profesionale, financiare ose ndryshe. Stresi ulet mbi shpatullat tona dhe bën që muskujt të tkurren dhe të mbajnë pjesën e sipërme të trupit në një pozicion të përkulur. Qoftë nëse është një shpatull e ngrirë, apo kockat janë jashtë shtrirjes, të gjitha janë rezultat i barrës emocionale që mbajmë.

5. Ju duhet të çliroheni

Duke e parë atë nga një këndvështrim simbolik shpirtëror, dhimbja që mbahet në shpatullat tuaja nënkupton që krahët tuaja janë prerë ose lidhur poshtë. Kjo ju pengon të jeni në gjendje të çliroheni. Nga vetë-ekzaminimi i kujdesshëm dhe introspeksioni, zbulova se si të gjitha këto aspekte fizike, emocionale dhe energjike të çështjeve të qafës dhe shpatullave janë të ndërlidhura.

Tani, është koha të shikoni se si mund të përafroni me veten tuaj hyjnore dhe të hapni intuitën tuaj dhe të gjeni burimin e problemeve të qafës dhe shpatullave që keni përjetuar.

Të ngjashme