Kryefjala Logo

Kujdestarja nën hetim pas videos duke qeshur ndërsa hedhin djathë në fytyrën e foshnjës që qan

4 Gusht, 2023 | 12:34 pm

Një video përshkruan punonjësit e çerdhes duke hedhur djathë dhe duke u qeshur të vegjëlve në karrige ndërsa ata bërtasin dhe qajnë.

Videot u regjistruan në Pumpkin Patch Daycare Center në Eunice, Luiziana.

Një videoklip i veçantë shfaq një grup fëmijësh të ulur në karriget e larta kur papritmas një anëtare e stafit i afrohet njërit prej fëmijëve dhe i hedh një fetë djathë amerikan në fytyrën e tij.

Anëtari i stafit qesh dhe endet jashtë kamerës ndërsa fëmija bërtet dhe qan, në dukje i befasuar nga ajo që sapo ndodhi.

Sipas një burimi anonim në TikTok, punonjësja dërgoi videot pasi vodhi një çek nga çerdhja dhe shkoi për ta arkëtuar. Qendra e kujdesit ditor dyshohet se kishte kërcënuar se do të ngrinte akuza kundër punonjëses e cila më pas i dërgoi videot në stacionin e lajmeve si hakmarrje. Punonjësja pretendon se videot nuk janë realizuar së fundmi.

Kopshti është aktualisht nën hetim policor.

Policia e Eunice ka dijeni për videoklipet. “Ne i kemi videot dhe ato janë shumë shqetësuese për t’u parë,” tha shefi i policisë Kyle LeBoef për News 10. “Një fëmijë i pafajshëm nuk duhet ta kalojë këtë. Sidomos nëse dikush e vendos atë fëmijë në kujdesin e dikujt tjetër.”

Fatkeqësisht, stafi i çerdhes që keqtrajton fëmijët për të cilët duhet të kujdesen nuk është krejtësisht e padëgjuar. Në vitin 2017, 2,237 ofrues të ndryshëm të kujdesit ditor në mbarë vendin u raportuan për abuzim ose neglizhencë të fëmijëve, sipas të dhënave nga Departamenti i Shëndetësisë dhe Shërbimeve Njerëzore të SHBA.

Numri aktual i incidenteve të abuzimit me fëmijët ka të ngjarë shumë më i lartë pasi disa prej tyre nuk raportohen.

Nëse njerëzit do të punojnë në kujdesin e fëmijëve, është thelbësore që ata t’i nënshtrohen një kontrolli të plotë të sfondit për t’u siguruar që ata i japin përparësi mirëqenies së fëmijëve, në vend që t’i poshtërojnë dhe t’i kundërshtojnë ata për shpenzimet e argëtimit të kujdestarit të tyre.

Të ngjashme