Kujdes nga këto sjellje toksike që duken normale,por janë më të dëmshmet

3 muaj më parë

Marrëdhënia juaj mund të jetë larg nga një marrëdhënie klasike kontrolluese, por mund të ketë ende tregues që ju meritoni shumë, shumë më mirë.
Këtu janë disa sjellje toksike që mund të duken normale por në fakt janë më të dëmshmet:

1-Mosbesueshmëria kronike
Ju mund të mendoni për partnerin tuaj thjesht si të krisur.
Por dëmi i të qenit në gjendje të mos e dish kurrë nëse do të kalojnë dhe do të bëjnë atë që thonë se do të bëjnë qoftë duke paguar faturën e energjisë elektrike mund të shkaktojë stres kronik dhe të dëmtojë besimin brenda marrëdhënien tuaj.
Mund të krijojë pasiguri se ku duhet të jetë mbështetja, duke shtuar dyshimin se ku duhet të sigurojë siguri një marrëdhënie.

Edhe nëse partneri juaj është i ç’organizuar, i mbingarkuar ose vuan nga problemet e vëmendjes, efektet në lidhjen e një çifti mund të jenë serioze.
Është diçka për t’u parë individualisht dhe si çift.

2-Të qenit shpërfillës ose intolerant ndaj ndjenjave

Kam dëgjuar nga njerëz të tjerë që mendojnë se nuk “u lejohet” të shprehin ndjenjat para partnerit të tyre.
Sigurisht, ndonjëherë vetë këta njerëz mund t’i shprehin këto ndjenja në mënyra shpërthyese dhe kështu në këto raste, shqetësimi i partnerit të tyre është i kuptueshëm.
Por herë të tjera, partneri,qoftë për shkak të një historie të ndërlikuar të së kaluarës me familjen e origjinës ose thjesht për natyrën e personalitetit të tyre krijon një mjedis ku ndihet i padëshiruar dhe i pambështetur për të shprehur edhe reagimet më të kuptueshme njerëzore.

3- Numërim i pafund
Çdo të thotë kjo?
Është mirë kur një çift mund të vendoset në një model të përgjithshëm dhe reciprok që i ndihmon ata të ndihen sikur puna ndahet në mënyrë të barabartë (kur ajo gatuan, unë laj enët”).
Por çelësi këtu janë rutinat, partneritetet që mund të përkulen kur nevojitet dhe që kanë shumë më pak gjasa të prishen nën presion.

Gjatë rrjedhës së një marrëdhënieje të gjatë dhe të përkushtuar, do të ketë raste madje edhe javë të tëra ose më gjatë kur një person duhet të marrë ‘barrën’ e tjetrit, për të mirën jo vetëm të partnerit, por edhe për marrëdhënien.
Mirënjohja kërkohet pa dyshim në këto situata dhe mund të ndihmojë që të dy partnerët të ndihen mirë.
Por kur njëri partner pret që tjetri “të kompensojë”, ose vazhdimisht mban një regjistër se kush “i detyrohet” kujt çfarë, atëherë është e vështirë të ruash ndjenjat e mbështetjes së vërtetë, besimit dhe dashurisë së pakushtëzuar.

Të ngjashme