Kryefjala Logo

Koha më e mirë e ditës për të rënë në dashuri, sipas shenjës suaj të kafshës

2 muaj më parë

E dini se si të gjithë flasin gjithmonë për orën e tyre biologjike?
Rezulton se ne në fakt kemi një të tillë. Trupat tanë janë të mbushur plot me hormone dhe në varësi të kohës së ditës, këto hormone ose punojnë shumë ose flenë në punë. Gjithçka shkon sipas ciklit tuaj cirkadian (ora e trupit).

Për ta bërë më të lehtë të kuptoni kohën tuaj më të mirë, Breus krijoi një seri “kronotipësh” që grupojnë njerëzit në kategori që kanë cikle të ngjashme. Për ta bërë atë interesante, ato në fakt janë emërtuar sipas kafshëve.

Sipas rezultateve të testit dhe hulumtimit të tij:

UJK

Katër tipare kryesore të personalitetit: impulsiviteti, pesimizmi, kreativiteti, humori
Katër sjelljet kryesore: Marrja e rreziqeve, prioriteti i kënaqësisë, kërkimi i risive, reagimi me intensitet emocional
Modeli i gjumit/vigjilencës: Ujqërit e kanë të vështirë të zgjohen para orës 9 të mëngjesit (ata e bëjnë këtë, por nuk janë të lumtur për këtë), janë të mërzitur deri në mesditë dhe nuk ndihen të lodhur deri në mesnatë ose më vonë.
Më vigjilent: 19:00
Më produktiv: vonë në mëngjes dhe vonë në mbrëmje
Gjumi: Joshëse, por nëse një Ujk fle gjatë ditës, ai nuk do të bjerë në gjumë natën. Thjesht nuk ia vlen.
Koha më e mirë për të rënë në dashuri: Mbrëmja vonë!

LUANI

Katër tipare kryesore të personalitetit: Ndërgjegjshmëri, stabilitet, prakticitet, optimizëm
Katër Sjelljet kryesore: Arritja e tepërt, prioritizimi i shëndetit dhe fitnesit, kërkimi i ndërveprimeve pozitive, strategjia
Modeli i gjumit/vigjilencës: Luanët zgjohen me sy të ndezur në agim ose më herët, fillojnë të ndihen të lodhur në orët e vona të pasdites dhe bien në gjumë lehtësisht.
Më vigjilent: mesdita
Më produktiv: mëngjes
Dremitja: Luanët vështirë se flenë ndonjëherë. Ata preferojnë të bëjnë diçka të dobishme.
Koha më e mirë për të rënë në dashuri: Ora e mëngjesit!

ARIU

Katër tipare kryesore të personalitetit: Kujdes, ekstroversion, miqësor dhe i lehtë për t’u folur, mendjehapur
Katër sjelljet kryesore: Shmangia e konfliktit, aspirata për të qenë të shëndetshëm, prioritizimi i lumturisë, ngushëllimi në të njohurit
Modeli i gjumit/vigjilencës: Arinjtë zgjohen të trullosur pasi shtypin butonin e gjumit një ose dy herë, fillojnë të ndihen të lodhur nga mesi deri në fund të mbrëmjes dhe flenë thellë, por jo aq gjatë sa dëshirojnë.
Më vigjilent: nga mesi i mëngjesit deri në fillim të pasdites
Më produktiv: në mëngjes vonë
Gjumi: Arinjtë kapin orë shtesë në fundjavë, në divan
Koha më e mirë për të rënë në dashuri: nga mesdita deri në mbrëmjen e hershme!

DELFINI

Katër tipare kryesore të personalitetit: Kujdes, introversion, neurotizëm, inteligjencë
Katër sjelljet kryesore: Shmangia e situatave të rrezikshme, përpjekja për përsosmëri, tendenca obsesive-kompulsive, fiksimi në detaje
Modeli i gjumit/vigjilencës: Delfinët zakonisht zgjohen duke u ndjerë të pafreskuar dhe janë të lodhur deri në orët e vona të mbrëmjes, kur papritmas godasin hapin e tyre.
Më vigjilent: natën vonë
Më produktiv: me vrull gjatë gjithë ditës
Gjumi: Ata përpiqen të flenë për të kapur gjumin, por nuk mund ta bëjnë këtë.
Koha më e mirë për të rënë në dashuri: nga pasditja deri në mbrëmje!

Të ngjashme