Kryefjala Logo

Kjo nënë ka gjetur mënyrën gjeniale si të qetësojë në pak sekonda shpërthimet emocionale të fëmijës

10 muaj më parë

Një nënë e një foshnjeje në TikTok ndau një video se si ajo dhe djali i saj punojnë përmes zemërimeve së bashku me strategjitë vetërregulluese dhe shikuesit që kanë fëmijët e tyre po e lavdërojnë atë.

Ky lloj prindërimi shpesh është referuar si “prindërim i butë” dhe është pritur me mbështetje dhe kritika nga prindër të tjerë.
Fëmija fillon të punojë në një gjendje ankthi, duke qarë dhe i paaftë për të shpjeguar se çfarë dëshiron ose ka nevojë, por më pas nëna e tij hyn për të folur me të.

Ajo ulet në dysheme me të dhe i kërkon që të marrë frymë thellë dhe më pas të “shkundej”, duke tundur krahët për të shpërndarë energjinë.

Nëna e tij më pas thotë “veshë që dëgjojnë” dhe ajo dhe djali i saj tregojnë me gisht nga veshët.
Ajo shpjegon në tekstin në video:
“Në këtë mënyrë ai e di se ai ka vëmendjen time të plotë dhe unë të tijën”.

Pas disa sekondash, sytë e përlotur të djalit të saj duken më të përqendruar dhe ai është në gjendje të shpjegojë se çfarë e kishte mërzitur në radhë të parë.
Ai donte një meze të lehtë, të cilën mamaja e tij tani është në gjendje t’ia sigurojë.

Sapo ajo ia shpjegon këtë, ai merr frymë thellë, i shtrëngon përsëri krahët dhe pastaj të dy mund të vazhdojnë.
Ajo shtoi gjithashtu një kontekst shtesë në komente, duke shpjeguar se ajo ishte në gjendje të regjistronte videon sepse konflikti ishte relativisht i vogël dhe se asaj dhe djalit të saj iu desh shumë kohë për të zotëruar këtë metodë të trajtimit të zemërimit.

“Jo të gjitha foshnjat janë të njëjta, por kjo funksionon aq mirë për të gjithë ne!”

Të ngjashme