Kryefjala Logo

Kjo është një pyetje që mbyll çdo debat

1 vit më parë

Në një marrëdhënie, veçanërisht në atë afatgjatë, debatet janë të pashmangshme.
Është normale të futesh në grindje të vogla se kujt i takon radha të vërë lavatriçen ose të nxjerrë plehrat.
Megjithatë, ajo ku grindja bëhet problem është kur vazhdoni të grindeni për të njëjtën gjë.
Çdo person këtu në tokë ka potencialin për të shërbyer si mësuesi juaj kryesor. Ndonjëherë ata do t’ju mësojnë gjëra që i vlerësoni dhe dëshironi t’i dini.

Ndoshta është një aftësi që do të bëhet karriera ose hobi juaj dhe në këtë proces, do të bëhet një pjesë e madhe e identitetit tuaj.
Ndoshta është një anëtar i familjes ose një partner që ju ka mësuar gjëra të bukura si dashuria e pakushtëzuar, pranimi ose falja.

Megjithatë, ndonjëherë mësuesi juaj mjeshtër vjen për t’ju mësuar diçka tjetër. Ata vijnë për t’ju mësuar gjërat që mund të mos keni dashur t’i mësoni.

Ndoshta është ish-i që ju ka tradhtuar dhe ju ka braktisur.
Ndoshta është kolegu ose shefi që ju çmend.
Ndoshta është edhe partneri juaj aktual që di shumë mirë se si t’i aktivizojë butonat.
Ndërsa mund të duket se nuk mund të largoheni ose t’i shpëtoni disa mësimeve që ju nevojiten, unë do të sugjeroja që në vend që të shmangni mësimet, do të ishte një ide e shkëlqyeshme të mendoni të pyesni veten se cili është mësimi që duhet të merrni.

Një nga pyetjet më të mira absolute që mund t’i bëni vetes është “çfarë saktësisht është mësimi këtu?”
Kjo pyetje do të ndryshojë fjalë për fjalë jetën tuaj nëse e bëni atë vazhdimisht dhe mjaft shpesh.

Ja pse: Pasi të zbuloni një plagë, mund ta trajtoni atë dhe përfundimisht ta shëroni.
Pyetja që do të hapë gjërat për ju është “cili është roli im në këtë?”

Tani, para se të pyesni nëse po them se situata është e gjitha faji juaj, më lejoni t’ju siguroj se nuk është kështu.
Arsyeja pse pyetja është kaq transformuese është se ajo ju shtyn menjëherë nga mënyra e viktimës në mënyrën e zgjidhjes së problemeve.

Të ngjashme