Kjo është kënga më e mirë e shkruar ndonjëherë, sipas hulumtimit!

2 muaj më parë

Ju do të mendonit se nëse do të kishte një sondazh për këngën që ju bën”të ndjeheni mirë”, zgjedhja kryesore do të ishte ose “Happy” e Pharrell William, “Shake it Off” e Taylor Swift ose “Love on Top” e Beyonce.

Por sipas një sondazhi të vitit 2015 të kryer nga prodhuesi britanik i elektronikës, Alba, asnjë nga këto këngë nuk është numër një.
Në sondazhin e Alba-s të vitit 2015, 2000 të rritur në Mbretërinë e Bashkuar iu kërkua të thoshin se cilat ishin këngët e tyre të preferuara.
Ata u përgjigjën me standardet e shkollës së vjetër si “Dancing Queen” e ABBA (gjithmonë argëtuese për të kërcyer në dasma), “Good Vibrations” e The Beach Boys (i shkëlqyeshëm për pikniqe në plazh) dhe “Uptown Girl” e Billy Joel.
Por kënga që u rendit në vendin e parë ishte kënga e vitit 1979, “Don’t Stop Me Now” nga Queen.

Nëse jeni më i ri se 40 vjeç, ndoshta nuk e dini as kush është Queen apo Freddie Mercury. Edhe nëse mund të mos jeni të njohur me Queen, ndoshta keni dëgjuar disa nga muzikat e tyre më parë.
“We are the Champions” dhe “Another One Bites the Dust” luhen të dyja shpesh në ngjarje të mëdha sportive. “Bohemian Rhapsody” u përjetësua në komedinë klasike, Wayne’s World. “Crazy Little Thing Called Love” u shfaq në një reklamë të patateve të Lay’s.
“Don’t Stop Me Now” është gjithashtu i pëlqyer nga fansat e filmit Shaun of the Dead, por megjithatë, si mundet që një këngë e publikuar mbi 41 vjet më parë të ketë formulën perfekte për një këngë të ndjeshme?

Neuroshkencëtari kognitiv Dr. Jacob Jolij, i cili analizoi të dhënat e sondazhit për Alba, tha se “Mos më ndal tani” ishte shembulli i përsosur i formulës së ndjenjës së mirë për muzikën, duke pasur një ritëm të shpejtë (rreth 150 rrahje në minutë). , shkruar me një çelës madhor dhe me tekste të lumtura optimiste.

Të ngjashme