Kryefjala Logo

Kjo është gjëja që gratë heqin dorë për dashurinë por garanton dështimin e një marrëdhënieje

6 Nëntor, 2022 | 12:39 pm

Thyerja e modelit të marrëdhënieve jo të shëndetshme, të pakënaqshme ose toksike fillon me kultivimin, praktikimin dhe ndërtimin e respektit për veten.
Çfarë është respekti për veten?

Një marrëdhënie pa respekt mes partnerëve i mungon harmonia, nxit zemërimin dhe pakënaqësinë, krijon një atmosferë mosbesimi dhe në fund e mbyt marrëdhënien.
Nuk do të keni kurrë një partneritet të respektueshëm nëse nuk e respektoni veten së pari.
Respekt për veten do të thotë të besosh te vetja dhe të sillesh me karakter dhe integritet.

Në mënyrë që të silleni me karakter dhe integritet, duhet të besoni në aftësitë dhe kapacitetin tuaj.
Ju duhet të besoni se jeni të denjë për të ndërmarrë hapa të pakëndshëm për të folur për veten tuaj.

Ju mund të mos jeni rritur në një mjedis që ju bëri të besoni se jeni të denjë të kërkoni për të.
Ju mund të keni bërë disa gjëra në të kaluarën për të cilat nuk jeni krenarë, ose pendoheni.

Pa respekt për veten, do t’i lejoni njerëzit e tjerë të përfitojnë nga ju.
Do të gjeni partnerë që nuk besojnë se jeni të denjë të trajtoheni me mirësi apo respekt dhe nuk ju vlerësojnë.

Të gjitha marrëdhëniet tuaja janë një pasqyrim i marrëdhënies që keni me veten tuaj.
Ju nuk e njihni këtë fakt sepse imazhi është i shtrembëruar .
Nëse marrëdhënia juaj me veten nuk është një marrëdhënie respekti dhe dashurie, atëherë do të lejoni në rrethin tuaj të brendshëm njerëz që nuk ju trajtojnë me dashuri dhe respekt.

Jeni shpesh të zemëruar dhe të inatosur që nuk i plotësoni nevojat tuaja?
I keni toleruar partnerët që ju trajtojnë keq?
A ndiheni vazhdimisht në faj apo po ecni mbi gjëmba duke u shqetësuar se keni bërë diçka të gabuar?

Këtu janë disa pohime për të filluar ndryshimin me dialogun tuaj të brendshëm:

“Unë ia vlej të duhem me respekt.”
“Unë e dua, e miratoj dhe e pranoj veten time.”
“Unë tërheq vetëm njerëz në jetën time që më vlerësojnë dhe më respektojnë.”

Të ngjashme