Këto janë ushqimet që po ju bëjnë më keq se cigarja!

9 muaj më parë

Granola
Edhe pse janë të pasura me lëndë ushqyese, disa granola janë gjithashtu të pasura me sheqer të shtuar. Më të njohurat përmbajnë nga 15 deri në 30g sheqer për çdo porcion. Një granola e përsosur duhet të ketë të paktën g fibra, 5g proteina dhe më pak se 10g sheqer.
Sushi

Sushi në vetvete nuk është e dëmshme. Sidoqoftë, janë përbërësit e ndryshëm në sushi që shkaktojnë problemin kryesor. Shumë sushi në ditët e sotme përmbajnë majonezë, krem djathi, salca dhe produkte të tjera të cilat të gjitha bashkë ju japin shumë kalori.

Ushqimet pa yndyrë
Këtë periudhë ekspertët rekomandojnë të zgjedhin produkte të qumështit që janë të pasura me proteina dhe yndyrna të shëndetshme, si gjizë ose kos, të cilat nuk përmbajnë asnjë sheqer të përpunuar.

Buka e bardhë
Buka e bardhë është një produkt tjetër i bërë nga kokrra të rafinuara që i mungojnë ushqyesit dhe fibrat e shëndetshme. Ndërsa fibrat kontribuojnë në një peshë të shëndetshme, presion të mirë të gjakut dhe një rrezik më të ulët të diabetit dhe sëmundjeve kardiovaskulare

Të ngjashme