Kryefjala Logo

Këto janë rregullat strikte që duhet të ndjekin shtatë fëmijët e Elon Musk

1 vit më parë

Themeluesi i Tesla dhe SpaceX ka pasur gjithmonë një aftësi për të vendosur aftësinë e tij personale në çdo gjë që bën. Duaje ose urreje atë, askush nuk mund ta mohojë që njeriu është unik në mënyrën se si i qaset jetës.

Kjo veçanti vlen edhe për stilin e tij të prindërimit me fëmijët e tij:
Binjakët Griffin dhe Xavier, 18 vjeç, dhe trunjakët Kai, Saxon dhe Damian, 16 vjeç, me ish-gruan e tij Justine.
X AE A-XII, i cili mbush dy vjeç më 4 maj, dhe një vajzë, Exa Dark Sideræl e cila lindi në dhjetor 2021.
Pra në total 7 fëmijë.

1-Elon Musk beson në lejimin e fëmijëve të edukohen nga interneti.
Pikëpamja e Musk për arsimin është shumë jokonvencionale.
Gjatë një interviste të drejtpërdrejtë në një aplikacion audio, Musk tha se ai beson se fëmijët e tij kanë mësuar më shumë nga interneti sesa kudo tjetër.

2-Djali i Elon Musk nuk lejohet ta quajë Grimes “mami”.
Djali X 1-vjeçar i Musk dhe këngëtares, nuk e quan nënën e tij “mami” apo ndonjë variant të fjalës.
Në vend të kësaj, X e quan Grimes me emrin e saj të parë, Claire.

3-Fëmijëve të Musk u kërkohet të lexojnë më shpesh sesa të luajnë video lojëra:
Dashuria e Musk për videolojërat në fëmijëri e ndihmoi atë të zhvillonte pasionin e tij për programimin që i ka shërbyer aq mirë në karrierën e tij.

Musk tha se fëmijët duhet të shpenzojnë dy herë më shumë kohë duke lexuar sesa duke luajtur videolojëra.
Ai thotë se këtë e bën për të parandaluar që fëmijët të bëhen shumë të varur nga ekranet e tyre.

4-Elon Musk mendon se fëmijët e tij duhet të përballen me vështirësi në mënyrë që të bëhen të suksesshëm.

Mund të jetë e lehtë të harrohet duke pasur parasysh statusin e tij tani, por Musk u përball me shumë sfida në fëmijërinë e tij dhe në moshën e rritur.
Ai u largua nga vendi i tij, Afrika e Jugut, në Kanada në moshën 17 vjeçare pa asnjë mbështetje prindërore.
U përball me shumë vështirësi por Musk beson se e ndihmuan për ta formuar atë në suksesin që është sot.

5-Fëmijët e Elon Musk ndjekin shkollën e tij:
Në përputhje me pikëpamjet e tij për arsimin tradicional, Musk themeloi shkollën e tij ku nxënësit mësohen në mënyrën që ai beson se duhet të jenë të gjithë fëmijët dhe fëmijët e tij janë të regjistruar pikërisht aty.

6-Elon Musk nuk luan një rol aktiv në jetën e fëmijëve të tij ndërsa ata janë ende të vegjël:
Tani që djemtë më të mëdhenj të Musk janë adoleshentë, ata mund të presin që të shohin shumë më tepër prej tij sesa mund të kenë pasur kur ishin më të vegjël.
“Kur fëmija të rritet, do të ketë më shumë vend për mua.
Mendoj se thjesht bëj atë që kam bërë me fëmijët e mi të tjerë.”
Ai mendon se nëna ka më shumë rol në vegjëli.

7-Fëmijët e Musk duhet të përgatiten për të udhëtuar shumë:
Musk zbuloi se për djemtë e tij më të mëdhenj, të qenit fëmija i tij do të thotë shumë aeroplan.
“Nëse kam një udhëtim për Tesla-n në Kinë, , do t’i marr fëmijët me vete dhe do të shkojmë të shohim Murin e Madh ose kemi marrë trenin nga Pekini në Xian dhe pamë luftëtarët Terrakota, ” tregon ai.

Të ngjashme