Kryefjala Logo

Këto janë fazat më sfiduese të jetës për një burrë dhe ja si t’i mbështesni ata në secilën prej tyre

6 Tetor, 2022 | 1:10 pm

Mos harroni se burrat janë mbrojtësit, ofruesit dhe mbajtësit e familjes së stereotipeve dhe janë trajnuar që nga fëmijëria për të mbushur emocionet e tyre dhe për të qenë “të fortë”.

Edhe burrat në jetën tuaj kanë mërzi dhe shumicën e kohës ju lënë të pavetëdijshëm për shkak të hezitimit të tyre të drejtuar nga shoqëria për të zbuluar emocione që konsiderohen të dobëta.

Çdo njeri kalon nëpër disa faza të vështira në jetën e tij.
Edhe mashkulli juaj ideal lodhet duke u bërë ballë dhe gjithçka që ata kanë nevojë është mbështetja, kujdesi dhe prezenca juaj për t’u prehur.

•Paaftësia për të arritur ëndrrat e tij

Të gjithë ne rritemi me ëndrra por fatkeqësisht jo të gjitha bëhen realitet.
Sinfillim lëreni të shfryjë sa më shumë që të mundet.
Ndarja e dialogut të tij të brendshëm do ta ndihmojë atë të qetësohet. Mos u bëni gjykues ose ai do të mbyllet.
Nxiteni atë të rigjejë veten duke u kujdesur për veten ose aktivitete produktive. Rindizni interesin e tij për hobi dhe nëse është e mundur, bëhu pjesë e tij.

•Prindërimi
Mirëpritja e një fëmije ka të bëjë vetëm me nënën.
Sjo mbajti dhe ushqen një jetë të re në barkun e saj për 9 muaj.
Por a e justifikon kjo anashkalimin e babait?
Papritur edhe përgjegjësitë e tij dyfishohen.
Ai vazhdimisht është nën presion nga dëshira për të qenë një model më i mirë për fëmijët e tij, por ai nuk e di se si.
Jepini babait mundësi për t’u lidhur me fëmijën e tij ,nëse është duke ushqyer të porsalindurin e tij me shishe ose duke i mësuar biçikletën një vogëlushi.

Përkëdheleni atë me fjalë inkurajuese si “Ti je një baba kaq i mirë” për të larguar dyshimet e tij.
Nëse ai ngatërrohet me gjërat që janë të reja për të, tregojini me përulësi se si duhet bërë, në vend që të luani lojën e fajësimit.

•Humbja e prindërve/familjarëve të tij
Është një kohë e errët kur dikush humb prindërit, vëllezërit e motrat ose njerëzit e dashur.
Për një burrë, ai ndihet sikur humbi një pjesë të çmuar të fëmijërisë së tij të dashur.
Është e vështirë për të që të gjejë një rrugëdalje për pikëllimin e tij.
Ai është i mërzitur por vazhdon me jetën e tij sikur të jetë normale.
Paaftësia për t’u pajtuar me humbjen mund të rezultojë në trauma gjatë gjithë jetës.
Çlirimi i emocioneve të tij të bllokuara është një pjesë thelbësore e procesit të pikëllimit.
Pavarësisht se sa tunduese është ta gëzoni atë, lëreni të qajë..

Të ngjashme