Këshillat që jemi të sigurt se i keni ditur gabim

9 muaj më parë

1-Të ngresh dikë që i ka rënë të fikët. Është e gabuar që ta ngresh nga koka pasi do ta përkeqësonte. Mënyra e duhur do të ishte të vendosej një jastëk tek këmbët e tij.

2-Zhvendosje e kockave të kyçeve. Në këto raste gjëja e parë që duhet të bëni është ta lidhni këmbën ose dorën me fashë

3-Vendosja e akullit. Në raste të goditjeve plaga do të fryhej prandaj vendosja e akullit në moment do ta ndihmonte atë. Mos e vendosni akullin direkt në plagë, por përdorni një copë të pambuktë dhe mbajeni për 20 minuta.

4-Përdorimi i kremrave në plagë. Mënyra e duhur do të ishte që kremi të vendosej pasi plaga është ftohur me akull.

5-Fërkimi me alkool. Është një mënyrë për dikë që është me temperaturë dhe ethe, por përdorimi i pakontrolluar do ta rriste temperaturën.

Të ngjashme