Keni dëgjuar të gjithë për “dèjá-vu” Por çfarë është ajo?

7 muaj më parë

Sipas studiuesit Akira O’Connor, është një shenjë që tregon se truri po kontrollon kujtimet tona.

Në Britani është realizuar një teknikë në universitetin e St. Andrews duke përdorur kujtimet false.
Kjo teknikë ka të bëjë me lidhjen e fjalëve me njëra-tjetrën si për shembull krevat, jastëk, ëndërr, por nuk është përfishirë fjala kyç gjumi.

1- Stresi
Kur stresohemi i shkaktojmë trurit presion dhe kjo mund të rezultojë në krijimin e fenomenit “déjà vu”.
2- Mosha e re
Të rinjtë e përjetojnë më së shumti nga mosha 15-25.
3-Truri është duke punuar
“Déjà vu” vërteton se truri funksionon më së miri.

Të ngjashme