Keni dëgjuar ndonjëherë për terapinë Japoneze të ujit?Ja ku ju erdhi rasti

9 muaj më parë

Kjo terapi inkurajon një praktikë të rreptë të të ngrënit prej 15 minutash, me pushime të gjata midis vakteve dhe ushqimeve.

Një studim zbuloi se të rriturit me peshë mbi normalen ose obezë që pinin 500 ml ujë (një ose dy gota) 30 minuta para një vakti, hëngrën 13 përqind më pak ushqim sesa të rriturit që nuk pinin lëngje para se të hanin.

Një studim tjetër në meshkuj me peshë të moderuar dha rezultate të ngjashme.

Por si funksionon terapia me ujë?

Terapia me ujë e ka origjinën në Japoni. Ajo është bërë e njohur në mbarë botën dhe ka dy komponentë kryesorë se si funksionon terapia japoneze e ujit.

Së pari duhen pirë katër deri në pesë gota ujë në temperaturën e dhomës në stomak bosh çdo mëngjes, 45 minuta para çdo ushqimi ose pije. (Filloni me vetëm 1–2 gota dhe gradualisht të rrisni sasinë).

Më pas, ju pini ujë gjatë gjithë ditës si zakonisht, duke i kushtuar vëmendje shenjave tuaja të etjes.

Për më tepër, shumica e dietologëve rekomandojnë të hani vetëm vakte për 15 minuta, me një pushim prej të paktën 2 orësh përpara se të hani ose pini ndonjë gjë tjetër.

Të ngjashme