Kryefjala Logo

Ke bërë test shtatzanie? Llogarit që edhe mund të gabojë

16 Prill, 2022 | 1:22 pm

Testet për detektimin e shtatzënisë mund të tregojnë rezultate të gabuara vetëm kur bëhen shumë herët sepse varet nga ndjeshmëria e tyre.

Ndodh që qeliza vezore është ngjizur dhe jeni shtatzëna por trupi ende nuk ka filluar të prodhojë sasi të mjaftueshme të beta-hormonit HCG.

Duhen disa ditë që hormoni të arrijë nivelin e mjaftueshëm për të treguar se jeni nëpërmjet testit.

Nëse keni pasur rezultate të ndryshme në shumë teste të shtatzënisë këshillohet që të bëni testin e gjakut .

Mbani mend se shumica e testeve nëpërmjet urinës nuk mund të tregojnë shtatzëninë derisa të afrohet periudha prej një deri në dy ditë para periodave. Dhe vetëm atëherë beta-HCG arrin nivelin e duhur për ta dedektuar.

Të ngjashme