Kryefjala Logo

Ka vetëm dy mënyra se si njerëzit ndihen për komplimentet.Çfarë thotë preferenca juaj për ju?

3 muaj më parë

Në mënyrë që të dini se si t’i merrni komplimente me mirësjellje, filloni duke kuptuar mënyrën se si preferoni t’i merrni ato.

Psikologët pranojnë se ka dy mënyra specifike që njerëzit preferojnë të marrin vërtetimin për përpjekjet e tyre – që do të thotë se si preferojnë të marrin komplimente.

•Vlerësuesit e brendshëm preferojnë të komplimentojnë veten.

Vlerësuesit e brendshëm nuk kanë nevojë për shumë reagime nga të tjerët, sepse ata e dinë, brenda, kur kanë bërë mirë. Ata e dinë se çfarë “ndihet mirë”. Ata kanë standardet e tyre për të gjykuar atë që bëjnë.

Vërtetuesit e brendshëm shpesh i konsiderojnë komplimentet si të këndshme, por të panevojshme dhe të tepërta. Ata mund të heqin dorë nga një kompliment pa dëgjuar me të vërtetë atë që personi tjetër ka për të thënë.

Nëse një verifikues i brendshëm mendon se ajo ka performuar dobët, asnjë sasi lavdërimi nuk do ta bindë atë të kundërtën. Ai do të ziejë mbi të vetmen gjë që shkoi keq – të vetmen gjë që nuk dukej mirë.

•Vlerësuesit e jashtëm preferojnë të marrin komplimente nga të tjerët.

Vlerësuesit e jashtëm lulëzojnë me komplimente. Ata kanë nevojë për komplimente dhe lëvdata për të ditur nëse kanë bërë një punë të mirë.

Ata janë të mirë në kërkimin e komenteve dhe do ta zbatojnë atë.

Ata duan të bëjnë përshtypje të tjerëve. Ata mund të kuptojnë se çfarë duan të tjerët dhe ta japin atë.

Dobësia e tyre, megjithatë, është se, pa komplimente, ata shpesh ndihen të injoruar, të neglizhuar dhe të pavlerësuar.

Ata madje mund të ndihen të fyer kur kanë punuar shumë ose kanë bërë përpjekje shtesë dhe komplimente që nuk vijnë! Për ta, asnjë kompliment nuk mund të nënkuptojë se nuk kanë bërë një punë të mirë.

Të ngjashme