Kryefjala Logo

Ja pse ka njerëz që “zhduken” për të dalë nga një lidhje

26 Qershor, 2022 | 12:45 pm

Ata nuk japin shpjegime, nuk përpiqen të kuptojnë veten, nuk duan të kenë më asgjë me personin që braktisën pa shpjegim.

Po sikur ta pyesni? Ata thjesht nuk do përgjigjen.
Karakteristika kryesore e tyre është se kanë mungesë të plotë ndjeshmërie, domethënë nuk kanë aftësinë për ta vënë veten në vendin e tjetrit.
Nëse dikush i pyet se çfarë ka ndodhur, do të thotë se ai ju la për të mirën tuaj.

Gjëja më e thjeshtë për të është të arratiset nga një realitet që nuk do të dinte ta përballonte ndryshe.

Të braktisurit nuk duhet as të kuptojnë dhe as të justifikojnë gjestin e tyre.
Ata që zhduken në ajër vendosin të mos marrin përgjegjësi për veprimet e tyre.

Për këta njerëz, avantazhet janë të shumta: asnjë moment i lodhshëm për të jetuar, asnjë justifikim për të dhënë dhe gjithashtu shmangni barrën e një përballjeje që nuk është tamam e lehtë.

Me pak fjalë, ju shmangni përgjegjësitë dhe jetoni sikur ajo marrëdhënie të mos kishte ekzistuar kurrë.
Dhimbja i mbetet personit që u braktis pa arsye dhe nuk do marrë kurrë një shpjegim.

Të ngjashme