Kryefjala Logo

Irlanda vendos etiketën si për cigaret tek shishet e verës.Fermerët Toskanë:”Të shokuar”

13 Janar, 2023 | 12:10 pm

“Pëlqimi i heshtur i Komisionit Evropian për rregullin me të cilin Irlanda prezanton paralajmërime shëndetësore në etiketën për alkoolin, duke dekurajuar në mënyrë efektive konsumin e verës, përfaqëson një dritë jeshile të rrezikshme për alarmizmin dhe dezinformimin, si dhe një precedent të rrezikshëm për Evropën. duke shkuar në kundërshtim me përkufizimin e etiketimit të përbashkët”.

Kështu komenton me shqetësim CIA-Agricoltori Italiani della Toscana dështimin e Brukselit për të ndërhyrë në miratimin e ligjit për “paralajmërimet shëndetësore” për verën, birrën dhe pijet alkoolike, nga autoritetet e Dublinit, pas periudhës së moratoriumit në fund të vitit dhjetor 2022”.

“Për CIA-n, skenari që po shfaqet tani është shqetësues nënvizon presidenti i CIA-s për Fermerët Italianë të Toskanës, me një lëvizje që pastron autonominë vendimmarrëse të vendeve të veçanta të BE-së dhe rrezikon punën e bërë deri më tani , pikërisht për të mbrojtur shëndetin e qytetarëve, por pa demonizuar konsumin e moderuar dhe të përgjegjshëm të verës dhe të dallohet qartë nga abuzimi”.

Prandaj, Cia Toscana shpreh zhgënjimin e saj jo vetëm për paralajmërimet irlandeze “konsumimi i alkoolit shkakton sëmundje të mëlçisë” dhe “alkooli dhe tumoret fatale janë të lidhura drejtpërdrejt”, por edhe për Komisionin Evropian i cili duket se mban anën e shoqatave të verës-cigareve, duke lënë mënjanë opinionet e kundërta të Italisë, Francës, Spanjës dhe gjashtë vendeve të tjera të BE-së, dhe gjithashtu duke rrezikuar parimin e lëvizjes së lirë të mallrave në Evropë.

CIA i ka kërkuar qeverisë italiane që t’i rikthehet thirrjes së Evropës për angazhimet e marra tashmë për të promovuar një mënyrë jetese të shëndetshme dhe informacion të saktë.

Burimi:FirenzeToday

Të ngjashme