Kryefjala Logo

Injorimi i ndonjë prej këtyre ankesave e vë në rrezik serioz marrëdhënien tuaj

31 Dhjetor, 2023 | 1:10 pm

Gabimi më i madh që mund të bëni është të supozoni se partneri juaj është në rregull vetëm sepse ai nuk ankohet.

1. Frustrimet për seksin

Ankesat për mungesën e seksit të mjaftueshëm ose ndjenjën e pakënaqësisë me jetën e tyre aktuale seksuale janë shumë të zakonshme në marrëdhënie dhe zakonisht shprehen shumë herë në një formë ose në një tjetër (disa delikate, disa më të hapura).

Kur partneri tjetër bën vetëm përpjekje të vogla dhe jetëshkurtra ose, më shpesh, përgjigjet me justifikime, shpërfillje ose minimizim, mund të shkaktojë një plagë të vërtetë emocionale për shkak të natyrës dhe shpeshtësisë së refuzimit që shkakton.

-Çfarë duhet të bëni në vend që të injoroni problemin:

Kur partneri juaj shpreh zhgënjime ose shqetësime seksuale, merrini ato seriozisht. Diskutoni ato me ndershmëri, punoni për të gjetur zgjidhje të kënaqshme reciproke, ndiqni, zbatoni premtimet dhe nëse keni ngecur, arsimohuni. Ka shumë informacione për këtë çështje.

Dhe mbani mend, nëse partneri juaj dikur shprehte ankesa seksuale dhe ndaloi, kjo nuk garanton aspak se ai nuk është më i mërzitur për këtë apo i prekur prej tij. Ata ndoshta janë.

2.Teknoferencë

Telefonat dhe tabletët tanë janë porta drejt botës, por në marrëdhënie ato funksionojnë më shumë si mure sesa si dyer.

Studimet zbuluan se nivelet më të larta të teknologjisë shoqëroheshin me konflikt më të madh në marrëdhënie dhe kënaqësi më të ulët në marrëdhënie, si dhe simptoma depresive dhe kënaqësi më të ulët të jetës.

-Çfarë duhet të bëni në vend që të injoroni problemin:

Krijo orare pa pajisje (p.sh. gjatë darkës ose pas orës 21:00) dhe zona (p.sh. dhoma e gjumit ose restorantet).

Kur partneri ynë shpreh një shqetësim, duhet ta dëgjojmë gjithmonë dhe ta marrim seriozisht, veçanërisht kur ka të bëjë me një ankesë në kategorinë me rrezik të lartë.

Të përgjigjesh me qetësi dhe me drejtësi nuk është gjithmonë e lehtë, por do të rrisë kënaqësinë dhe jetëgjatësinë e marrëdhënies.

Të ngjashme