Kryefjala Logo

Humori i keq nuk mund të zgjasë përgjithmonë.Ndiqni këto këshilla

12 Prill, 2022 | 12:52 pm

Studiues në Britaninë e Madhe zbuluan se kur ndodh një ngjarje që shkakton rënie të humorit,përqëndrimi në arsyet e ngjarjes dhe në të menduarit se si mund të kishte shkuar ndryshe bën që humori i keq të largohet.

Ky studim u krye tek pacientë të diagnostikuar me depresion dhe u ftuan të rishikonin arsyen e stresit të tyre nga një tjetër këndveshtrim.

Ndodh që kur pacienti përqendrohet në momentin e ngjarjes emocionale duke menduar për zgjidhje alternative, ja dalin që të mposhtin ankthin.

Studiuesit kërkojnë kujdes për muajt janar dhe shkurt ku njihen si muajt më delikatë për gjëndjen emocionale.

Të ngjashme